У Дніпрі рятувальники обробили місто спецзасобом

У Дніпрі рятувальники обробили місто спецзасобом

У Дніпрі рятувальники провели обробку вулиць. Для цього використовувалась пожежно-рятувальна техніка та спеціальний дизінфікуючий розчин, повідомили у ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

За словами рятівників, обробляються місця масового перебування людей, зупинки громадського транспорту та тротуари найбільш жвавих вулиць обласного центру на лівому та правому берегах. Заходи проводяться в пізній час доби, аби не створювати незручності для людей.

- Санітарна обробка місць скупчення людей дозволить запобігти поширенню коронавірусної інфекції. Вкотре нагадаємо про карантинні заходи та необхідність обмежити свої контакти, особливо напередодні вихідних, - йдеться у повідомленні.

Для дезінфекції центральних вулиць міста використовується дезінфекційна суміш на основі дегазуючого порошку СФ-2У та води.

Порошок СФ-2У є активною речовиною, яка використовується підрозділами ДСНС, Збройних сил України для проведення спеціальної обробки (дегазації, дезактивації, дезінфекції) територій, майна, транспорту та одягу при застосуванні зброї масового ураження.

До складу порошку входять активні речовини та хімічна речовина – сульфонол, який забезпечує деконтамінацію різноманітних поверхонь від різних забруднень.
Водний розчин з порошком СФ-2 (СФ-2У) не пошкоджує будівельні матеріали, деревину, лакофарбові вироби, не призводить до корозії металів та забезпечує надійний змив органічних та неорганічних речовин з будь яких поверхонь.

Зазначений реагент, який використовується для спеціальної обробки вулиць є цілком безпечним для людей і тварин.