За якої умови від сьогодні можна потрапити до парків та скверів

За якої умови від сьогодні можна потрапити до парків та скверів

Комунальники Дніпра працюють у штатному режимі під час карантину. Зокрема, у місті продовжуються ремонти доріг загальною площею близько 30 тис. кв. метрів. КП «Гідроспоруди» минулого тижня прочистило 2,5 тис. погонних метрів дощової каналізації по всьому місту. А співробітники «Міськсвітла» за тиждень замінили 1 171 лампу та 3 095 погонних метрів дротів, змонтували 167 світильників. Також у Дніпрі під час карантину виконується велика кількість підготовчих робіт, співробітники підрядних організацій забезпечені спецквитками у транспорт.

Про це під час пресконференції 2 квітня повідомив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

Щодо санітарної обробки громадського транспорту, її проводять за встановленим графіком, не менше ніж тричі на день. Для цього було придбано спеціальне обладнання, яке отримали і співробітники «Дніпровського електротранспорту», і приватні перевізники.

«Третього квітня перейдемо до другої черги обробки під’їздів будинків комунальної власності. Зокрема, входів до під’їздів, перших поверхів і ліфтів. За перший етап, минулого тижня, ми обробили 4 375 під’їздів силами «Жилсервісу», підрядна організація додатково обробила ще 1 686 під’їздів. Плануємо обробляти один під’їзд не менше ніж раз на 5 днів. Якщо епідситуація погіршуватиметься, оброблятимемо частіше. Для цього ми маємо запас усіх необхідних дезінфекційних засобів.

Також цього тижня ми вже видали 45 розпилювачів головам ОСББ і ЖБК міста. Вони користуватимуться одним розпилювачем на декілька об'єднань, бо у деяких ОСББ лише по 1-2 під’їзди. Заявки організації можуть надавати до департаменту житлового господарства», –зазначив Михайло Лисенко.

Також представник мерії нагадав, що 31 березня спеціальна комісія з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня ухвалила рішення про закриття усіх парків, скверів і зелених зон для відвідування із третього квітня.

«Ми вважаємо, що це вимушений надзвичайний захід, оскільки ми бачимо, як багато людей перебувають у парках, скверах, на набережній. Ці місця будуть огорожені, а особам, які порушуватимуть заборону, доведеться сплатити штраф від 17 тис. грн. Можна вигулювати собаку нетривалий час: одна людина з одним собакою.

Є парки, через які люди йдуть на роботу. Ці «транзитні дороги» будуть визначені, через них можна буде пройти. Співробітники поліції та «Муніципальної варти» стежитимуть, аби під таким приводом дніпряни не виходили просто погуляти у парку», – зазначив Михайло Лисенко