Великдень удома: дніпрянам доставлять 38 тисяч освячених пасок

Великдень удома: дніпрянам доставлять 38 тисяч освячених пасок

Таку соціальну ініціативу запропонував міський голова Дніпра Борис Філатов.

До Великодня дніпрянам доставлять 38 тисяч пасок. Усі вони вже будуть освячені, аби соціально незахищені верстви, серед яких й одинокі літні люди та люди з інвалідністю, відзначали свято вдома.

Таку соціальну ініціативу запропонував міський голова Дніпра Борис Філатов.

«До соціальної ініціативи мера долучилися меценати та волонтери. На хлібозаводах і харчоблоках шкіл випікають 38 тисяч пасок із дотриманням усіх норм. Кошти з бюджету міста не були залучені. Усі ці паски освячують. Волонтери та соціальні працівники розвезуть їх по домівках», – зазначив заступник міського голови Дніпра Едуард Підлубний.

Паски освячуються так само, як і у церкві. Тож духовенство закликає дніпрян подивитися трансляцію великодньої служби по телевізору та не брати участь у масових заходах.

«Чин освячення пасок такий самий, який буде здійснено у святу ніч воскресіння Христа у церквах. Ми радимо у ці дні молитися вдома, приділяти увагу своїм близьким, читанню Святого письма», – каже священник Максим Злобін.

До соціальної ініціативи Бориса Філатова долучилась і компанія «Контракт Продрезерв 5». Як розповідає заступниця директора з організації харчування Наталя Забара, працівники виготовили паски за фірмовим рецептом, а після цього їх освятив священник.

«Ситуація, яка склалася у країні, стала поштовхом для поширення благодійності. Допомоги особливо потребують люди похилого віку, особи з інвалідністю. Наша компанія не може стояти осторонь і долучається до цієї доброї справи», – каже Наталя Забара.

Освячують паски й на одному з хлібозаводів міста, який долучився до ініціативи. Тут їх навіть маркують спеціальними наліпками з написом «Освячено».

«Ми розуміємо, що Пасха – це велике свято для більшості мешканців Дніпра. Наше підприємство піклується про тих, хто належить до групи ризику. Тож, будь ласка, залишайтеся вдома, а наше підприємство буде піклуватися про вас», – каже директор Дніпровського хлібокомбінату № 5 Аркадій Мороз.