83 на базах комунальних підприємств: Дніпро продовжує оснащувати пункти незламності

photo_2023-11-01 16.05.12

Дніпро продовжує оснащувати пункти незламності по всьому місту. Нині лише на базах комунальних підприємств їх відкрили 83. Один з таких – на просп. С. Нігояна, 49. Там для містян підготували достатній запас питної води, генератор, wi-fi та обігрівач. 

«Також у нас є окрема кімната матері та дитини, санітарні кімнати, різні іграшки та книжки для дітей, аптечка, вогнегасники, а на задньому дворі розмістили буржуйку та дрова. Щодо пального, то його вистачить на 12-годинну безперебійну роботу генератора, проте за потреби цей запас оперативно поповнять. З нового, що ми облаштували, це пандуси для людей з інвалідністю, кнопка виклику чергового, аби він зміг допомогти такій людині потрапити до пункту. Санітарна кімната також облаштована для них», – прокоментував начальник спеціалізованої вагоноремонтної майстерні КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР Юрій Карнаушенко. 

Наприклад, пункт єднання розташований на території КП "Дніпровський метрополітен" за адресою вул. 128-ї Бригади Тероборони, 8. Тут містянам та гостям міста надається доступ до необхідних ресурсів та засобів для забезпечення їхнього комфорту та безпеки в екстремальних обставинах.
 

«У нас є запаси питної води та пального, також аптечка, обігрівач, генератор. Містяни можуть зігрітись чаєм, підзарядити гаджети, послухати радіо, скористатись wi-fi та почитати книги. Крім цього, в нас є внутрішній телефон, через який ми можемо зв’язатись зі службами метрополітену», – прокоментував начальник служби охорони та пожежної безпеки КП «Дніпровський метрополітен» ДМР Сергій Караваненко. 

У метрополітені було підготовлено чотири пункти єднання, які надають допомогу та ресурси мешканцям міста у випадку надзвичайних ситуацій. Три з цих пунктів розташовані на станціях "Вокзальна," "Просп. Свободи," та "Покровська," де надаються необхідні послуги та ресурси для мешканців.

Додатково, на двох інших станціях, "Метробудівників" та "Металургів," створені пункти для підзарядки гаджетів, що також може бути корисним у надзвичайних ситуаціях.

«На станціях метрополітену з пунктами незламності є світло, тепло, достатня кількість питної води, електрочайники, місця для сидіння, можливість підзарядки електронних пристроїв та аптечки», – підсумувала представниця технічно-виробничого відділу КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР Ганна Куликова. 

Пункти незламності на базах електротранспорту можуть прийняти в середньому 20-30 осіб. 

Розташовані вони за наступними адресами:

Пункти незламності КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР:

- проспект Богдана Хмельницького, 31-А;

- проспект Сергія Нігояна, 49;

- проспект Свободи, 74;

- вулиця Холодильна, 7;

- вулиця Миколи Руденка, 106;

- вулиця Бориса Кротова, 15-А.

 

Пункти незламності КП «Дніпровський метрополітен» ДМР:

- вул. 128-ї Бригади Тероборони, 8;

- станція метро «Вокзальна»;

- станція метро «Проспект Свободи»;

- станція метро «Покровська».