Завдяки Борису Філатову та Геннадію Корбану відтепер у Дніпрі можна проводити 100 ПЛР-тестів на день

Завдяки Борису Філатову та Геннадію Корбану відтепер у Дніпрі можна проводити 100 ПЛР-тестів на день

17 квітня мер Дніпра Борис Філатов і голова громадської ради при міськраді Геннадій Корбан передали в обласний лабораторний центр лабораторію ПЛР-тестів. Обладнання американського виробництва було придбано ними спільно — власним коштом.

Нова лабораторія дасть змогу збільшити кількість досліджень хворих на коронавірус і контактних осіб, зокрема тих, хто повернувся з-за кордону. Достовірний тест зможуть проходити близько ста людей на добу.

«Ми перебуваємо тут із приватним візитом. Нині, в умовах епідемії, ми всі повинні об’єднувати зусилля. Не лише у різних гілках влади, а й разом із бізнесменами, меценатами — усіма, хто має можливість допомогти нашим лікарям і галузі охорони здоров‘я. У цьому не може бути ані партійних прапорів, ані партійної приналежності. Стосунки з’ясовуватимемо після епідемії», — зазначив Борис Філатов.

Він також закликав, зокрема, представників соціально відповідального бізнесу наслідувати приклад і обов‘язково консультуватися з фахівцями щодо обладнання і решти потреб.

«Ми розуміємо проблеми державної лабораторії. Є перелік того, що потрібно. Тож ми і надалі допомагатимемо. Робитимемо це з щирим серцем — щоб, як мінімум, наше місто, наш регіон найменше постраждали від пандемії», — сказав Геннадій Корбан.