Гімнастика он-лайн: для слухачів Університету третього віку запустили унікальний телевізійний проєкт

Гімнастика он-лайн: для слухачів Університету третього віку запустили унікальний телевізійний проєкт

Проєкт буде корисним не тільки слухачам Університету третього віку, а і всім дніпрянам, які перебувають на карантині.

Під час загальнодержавного карантину для слухачів Університету третього віку у Дніпрі розпочався унікальний телевізійний проєкт – «50+ Прості уроки». За його допомогою можна навчатися не виходячи з дому.

Для глядачів – лекції з психології, українознавства, агрономії, правознавства та комп’ютерної грамотності тощо. Відтепер у рамках проєкту виходитимуть відеоуроки зі спортивної гімнастики.

«Для підтримки фізичного та психологічного здоров’я слухачів Університету третього віку ми запроваджуємо спортивно-рухові програми онлайн. Фізичні вправи у них розраховані спеціально для людей поважного віку. Тренування транслюватимуться на базі каналу «Дніпро ТV». Це ще один напрям онлайн-навчання, яке було запроваджено під час карантину. Уже відзнято понад 40 занять різних напрямів, що викладаються для слухачів УТВ, а також тих, хто прагне поповнити свої знання. Тож закликаємо всіх долучатися до онлайн-навчання», – сказав директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько.

Заняття проводитимуть професійні тренери. Вправи та їхній темп підбиратимуться з урахуванням вікових особливостей глядачів. Тривалість тренування – 30 хвилин.

«Заняття, які ми наразі записуємо, побудовані на основі класичної гімнастики з додаванням вправ з різних видів фітнесу. Це найбільш ефективний метод оздоровлення людей будь-якого віку. Темп тренування ми трохи уповільнили, аби глядачі встигали робити вправи та розуміли техніку їх виконання. Щоб ефект від гімнастики був відчутним, потрібно регулярно займатися. Почати можна з трьох разів на тиждень», – пояснила завідувачка кафедри гімнастики Придніпровської державної академії фізкультури і спорту Юлія Борисова.

Довідка. Відеоуроки транслюють на каналі «Дніпро ТV» у будні з 7:00 до 8:00, повтори – у вихідні з 7:00 до 8:00 та з 22:00 до 23:00. Також заняття можна переглянути наyoutube.

Після завершення загальнодержавного карантину проєкт «50+ Прості уроки» не припинять. Він буде продовжений для маломобільних груп мешканців міста, які не можуть відвідувати заняття: вони матимуть прекрасну можливість вивчати дисципліни онлайн.

Проєкт «50+ Прості уроки» буде корисним не тільки слухачам Університету третього віку, а і всім дніпрянам, які перебувають на карантині.