Кабмін дозволив роботу магазинів у ТРЦ, літніх майданчиків, та інше: повний список у інфографіці

Кабмін дозволив роботу магазинів у ТРЦ, літніх майданчиків, та інше: повний список у інфографіці

У понеділок Уряд ухвалив рішення про послаблення карантинних обмежень з 11 травня. Наступного тижня буде відновлена робота частини закладів, однак за умови дотримання протиепідемічних заходів. Докладніше у інфографіці.

Так з 11 травня, Кабмін дозволив роботу магазинів у торговельно-розважальних центрах (ТРЦ) та обслуговування на літніх майданчиках закладів громадського харчування.

Згідно з оприлюдненою в четвер постановою №343, роботу торговельно-розважальних центрів заборонено до 22 травня, проте з 11 травня дозволяється робота магазинів, розташованих у ТРЦ, за умови дотримання вимог безпеки та забезпечення персоналу і відвідувачів засобами індивідуального захисту.

Крім того, дозволяється обслуговування відвідувачів відкритих (літніх) майданчиків закладів громадського харчування за умови дотримання відстані не менше ніж 1,5 м між сусідніми столами і розміщення не більш як двох клієнтів за одним столом без урахування дітей до 14 років. Персонал має бути забезпечений засобами захисту обличчя, очей, рук. Відвідувачі також зобов'язані носити ЗІЗ під час відвідування літніх майданчиків.

Також, згідно до постанови, уряд дозволив діяльність музеїв, музеїв просто неба та історико-культурних заповідників відповідно до подання керівника закладу культури та за рішенням власника (органу управління) без безпосереднього прийому відвідувачів та за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (зокрема, респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно). Також за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів з урахуванням можливості доїзду працівників до закладу і належності працівників до груп ризику.

Зазначено, що безпосередній прийом відвідувачів буде дозволений за рішенням власника (органів управління) за умови забезпечення персоналу (зокрема, захист обличчя, очей, рук) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно.

Повний перелік допусків та заборон у інфографіці.