На будівлі міської ради Дніпра транслювали лазерну проєкцію з іменами героїв (ФОТО, ВІДЕО)

На будівлі міської ради Дніпра транслювали лазерну проєкцію з іменами героїв (ФОТО, ВІДЕО)

На фасаді міської ради Дніпра за допомогою лазерної проєкції написали імена захисників, історії про яких були опубліковані у фейсбуці з хештегом #Герої_Дніпра.

Цей флешмоб третього травня ініціював Борис Філатов.

У День пам’яті та примирення на будівлі Дніпровської ради відтворили понад 600 імен – учасників Другої світової війни і тих, хто захищав спокій рідної землі на сході. Водночас у кабінетах мерії запалили свічки пам'яті.

«Це прізвища героїв, які вказали у своїх публікаціях дніпряни. Мешканці вкотре довели, що Дніпро – сильне місто, гідне своїх героїв-захисників, тодішніх і нинішніх. На проєкції – лише частина імен тих, про кого ми згадуємо сьогодні. Щиро дякуємо тим, хто відгукнувся», – сказав директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько.


Подивитись на лазерну проєкцію прийшли і ті, хто безпосередньо долучився до флешмобу.

«Про флешмоб дізналась із фейсбуку нашого мера Бориса Філатова. У соцмережі розповіла про свого прадіда, діда, рідних чоловіка. Загалом відправила історії про сімох людей. Флешмоб допоміг краще дізнатись про історію родини. Вважаю, що під час карантину такий захід дуже доречний», - каже Інга Алексеєва.

Згадуватимуть героїв і завтра, 9 травня, – на телеканалі «Дніпро ТV» продовжиться телемарафон, який стартував сьогодні о 21:00. Пам’ятна трансляція триватиме понад 24 години.