Борис Філатов про капітальний ремонт площі Шевченка: один із пріоритетів реконструкції – зручність для пішоходів

Борис Філатов про капітальний ремонт площі Шевченка: один із пріоритетів реконструкції – зручність для пішоходів

У Дніпрі розпочали капітальний ремонт площі Шевченка – із розширенням пішохідної зони. Це – частина великого проєкту, до якого також входить реконструкція вул. Яворницького, котра буде повністю пішохідною.

«Одним із пріоритетів міської влади за цю каденцію є реконструкція міських територій, котра б робила їх максимально зручними для пішоходів. Урбаністичні тенденції з усього світу показують, що, зокрема, у центральних частинах міст потрібно давати більше можливостей пересуватися пішки, гуляти. Це правильно і по-людськи», – сказав міський голова Дніпра Борис Філатов під час огляду будівництва 22 травня.

У ході ремонту замість асфальту тут викладуть бруківку, а тротуари вимостять бетонними плитами. Також встановлять лавки, оновлять освітлення, замінять зливову каналізацію, обладнають зелені острівці. Площу будують і з урахуванням елементів доступності.

Борис Філатов зауважив, що під час ремонту чимало уваги приділять саме заміні мереж:

«Коли ми беремося за капітальні реконструкції міських локацій, то перекладаємо водопровід, зливову каналізацію та інші мережі. Це потребує чималих фінансових ресурсів, утім це дозволить уникнути проблем у майбутньому».

Закінчити площу Шевченка планують у вересні цього року.

Крім цього, у прилеглих дворах також ремонтують внутрішньоквартальні дороги. Нині роботи тривають по вул. Дмитра Донцова, 2, 4, 6 і вул. Володимира Вернадського, 35. Для місцевих дворів це перший системний ремонт із часу зведення тут будинків.

«Ми раді, звісно. За 50 років, відколи здані будинки, це перший такий ремонт», – сказала місцева мешканка Лариса Андріївна.

На прохання активних жителів прилеглих будинків звернуть увагу також і на озеленення.

Ще одну тутешню адресу – вул. Івана Акінфієва, 15 – розпочнуть ремонтувати у червні.