У Дніпрі триває капітальний ремонт Селянського узвозу: Борис Філатов назвав важливі етапи реконструкції

У Дніпрі триває капітальний ремонт Селянського узвозу: Борис Філатов назвав важливі етапи реконструкції

У Дніпрі триває капітальний ремонт Селянського узвозу. Його було вимощено понад пів століття тому, тож за десятиріччя бетон на плитах розкришився, а місцями навіть було видно арматуру.

Утім ця дорога залишалася дуже популярною серед водіїв, надто коли під час масових культурних заходів перекривається рух на Набережній Січеславській.

Відбудувати дорогу тут містяни просили давно. Люди навіть проводили імпровізований ремонт — заливали плити бетонним розчином, проте це не вирішувало ситуації.

«Я бачив, як тут щось підсипали в ями, однак особливої користі не було», — каже дніпрянин Владислав. Хлопець згадує, що коли він був дитиною, взимку любив кататися тут на санчатах. Тепер, через понад чверть століття, констатує, що Селянський узвіз для нього став фактично непридатним для проїзду: «На автомобілі важко було проїхати — такий був стан дороги. Нині ж я їжджу на велосипеді, тож доводилося об‘їжджати щілини між плитами, щоб колесо не застрягло. Було, звісно, зовсім незручно».

Таку думку Владислава поділяє й більшість місцевих мешканців.

Мер Дніпра Борис Філатов наголошує:

втілити цей масштабний ремонт міська влада планувала давно. Водночас це — складне технічне будівництво. Тож під час його розробки врахували геологію місцевості та заміну старих мереж.

«Головне — це не лише перекласти дорожнє полотно. Важливими є питання заміни мереж, облаштування дощової каналізації. Адже тут великий ухил, тож під час дощу тут проходить чималий потік води. Потрібно робити правильно, капітально і один раз. Тим паче, що тутешнім ливнівкам близько 65 років», — сказав Борис Філатов під час огляду ремонту Селянського узвозу 26 травня.

Крім цього, на цій ділянці вкладуть бетонні плити високої міцності та зроблять огороджені тротуари, облаштують освітлення і бордюри.