Нові алеї, зони відпочинку та масштабні ремонти: що з’явилося в парках Дніпра

Нові алеї, зони відпочинку та масштабні ремонти: що з’явилося в парках Дніпра

У парку Зелений Гай з’явилася нова алея закоханих. Тут встановили гойдалки-лавочки, зробили клумби та поставили фігури тварин. Також тут відновили оглядовий майданчик між входом у парк та алеєю закоханих.

Навесні було висаджено більш ніж 9 тис. однолітніх квітів (сальвія, цинерарія, левиний зев, петунія, гацанія, пеларгонія, алісум, бегонія, примула), понад тисячу багаторічних (лаванда, туя, хоста, костриця).

Про це 2 червня розповіла директорка комунального підприємства «Міська інфраструктура» Наталія Басова.

«Підземні струмки, які наводнюють парк Зелений Гай, розтікалися по всій площині, розмивали та уносили деякі елементи благоустрою. Аби запобігти цьому, ми зробили систему збору води та об’єднали у декоративний струмок на алеї закоханих. У парку також створюється дитяча веранда: тут з елементами ігрового обладнання викладачі садків займатимуться з дітьми. Звичайно, це вже буде після карантину», – каже Наталя Басова.

На прохання відвідувачів парку, у Зеленому Гаю збільшують кількість атракціонів для дітей. Вони будуть у спеціальному містечку. Влітку в декількох зонах парку встановлять систему утворення туману, аби там не було спекотно.

Зараз, у зв’язку із карантином, декілька раз на день усі поверхні в парку обробляють спеціальним розчином. На території встановлено понад 50 контейнерів з дезінфекторами.

Дмитро часто бігає у Зеленому Гаю. Розповідає, що до реконструкції у парку було лячно, тепер він проводить тут час із задоволенням:

«Мені подобається, що тут дуже чисто, гарно, головне, аби й відвідувачі це підтримували. Коли я бігаю тут, то заряджаюся позитивним настроєм».

Євген мешкає поруч і щодня прогулюється у парку разом з родиною, каже, що дуже подобається, як перевтілюється улюблене місце відпочинку:

«Дуже класна атмосфера у парку, зони для дітей. Гуляємо в основному вранці, поки не багато людей. Подобається, що у Зеленому Гаю дуже затишно».

Продовжується й капітальний ремонт меморіального парку ім. Писаржевського. Тут уже прокладена нова система зовнішнього електрозабезпечення (це не тільки нові електроопори, а й земляні та монтажні роботи, траншеї, кабелі, електрообладнання). Влаштована нова мережа водопроводу та проведені ґрунтові роботи із планування території.

«Центральна алея парку була розширена, тут влаштовано бетонні основи, сформовано бордюри та змонтовано залізобетонне обрамлення для клумб з лавами. Вже залито бетонну основу під тротуарну плитку. Встановлено новий хрест у пам’ять жертв Голодомору в меморіальній зоні, який зробили майстри Дніпра», – каже Наталя Басова.

Крім цього, продовжується реконструкція парку ім. Володі Дубініна. Тут вже укладені усі мережі, яких раніше не було (електро- та водопостачання). У парку буде зроблено фестивальний майданчик, зелений лабіринт. Також, на прохання місцевих мешканців, у парку з’явиться майданчик для вигулу собак.