У Дніпрі будують зливову каналізацію у районі, де її ніколи не було

У Дніпрі будують зливову каналізацію у районі, де її ніколи не було

У Дніпрі будують зливову каналізацію у районі, де її не було з моменту забудови. Так, роботи вартістю 8,8 мільйонів гривень розпочато по вулиці Янтарній, 75-А та 77-А. Завершити усе планують до середини вересня.

«На цій ділянці буде прокладено 300 метрів трубопроводу зливної каналізації. Також буде улаштовано 10 каналізаційних колодязів і 12 дощоприймачів. Окрім цього, проєкт передбачає благоустрій цієї території. Так, буде заасфальтовано дорогу, встановлено бордюри, лави, урни. Також у дворі компанія підрядника висадить дерева та улаштує газон», – розповів старший інспектор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Валерій Лепешев.

Роботи йдуть за планом і здійснюються у три етапи.

«Розпочали ми з монтажу ливної каналізації і вже далі перейдемо до благоустрою території. А саме встановимо бордюри і вкладемо асфальтове покриття дороги, тротуарів і під’їздів до сміттєвих баків. Далі вже у нас за планом висаджування дерев, встановлення лавок та облаштування газонів», – додав заступник директора підприємства-підрядника (ПП «АвтоБудЦентр») Руслан Усатенко.

Місцева мешканка Тетяна Далакішвілі розповідає, що раніше була велика проблема зі стоячою водою після сильних дощів. Вона не сходила три-чотири дні.

«У нас діти, які ходили до школи, не могли через велику кількість води перейти пішохідний перехід. Мешканцям будинків доводилось майже перепливати до своїх під’їздів. Тепер, гадаю, що цієї проблеми не буде. Я розумію наскільки це робиться кваліфіковано і дуже вдячна міській раді, що допомогли нам у цьому питанні», – додала Тетяна Далакішвілі.