90 % шкіл Дніпропетровської області розпочали навчання дистанційно

Олена Яковенко

У четвер, 1 вересня, новий навчальний рік розпочався у 834 закладах загальної середньої освіти Дніпропетровської області, які здійснюватимуть освітній процес для понад 340 тисяч учнів. Про це повідомляє Gorsovet.

Рішення про формат навчання у школах ухвалювалися міськими, сільськими, селищними радами та засновниками приватних закладів освіти, враховуючи безпекову ситуацію на кожній окремій території, а також думки батьків та педагогічних колективів.

Органи місцевого самоврядування ухвалили рішення щодо організації освітнього процесу, відповідно до яких 90 % закладів загальної середньої освіти області працюватимуть у дистанційному форматі, інші — за змішаною формою навчання. До 1-х класів у 2022-2023 навальному році зараховано 26 тис. дітей, з них понад 1 тис. із числа внутрішньо переміщених осіб. Загалом до шкіл області зараховано майже 12 тис. дітей переселенців. Якщо діти продовжуватимуть приїжджати до нашої області, школи зараховуватимуть їх на навчання, — розповіла під час брифінгу 1 вересня заступниця начальника управління дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти - начальниця відділу загальної середньої освіти департаменту освіти і науки  ДніпроОВА Людмила Телегіна.

Вона також додала:

Заклади освіти усіх 86 територіальних громад готові забезпечувати якісне навчання дітей, які в умовах воєнного стану вимушені змінити місце свого проживання. Понад 42 тис. школярів області (близько 12 % від загальної кількості) перебувають за кордоном і продовжуватимуть отримувати українську освіту онлайн або за сімейною формою чи екстернатом. Сьогодні о 9:00 заклади освіти долучилися до всеукраїнського уроку «Повертаємось до навчання», який транслювався у прямому ефірі спільного телевізійного марафону за участю відомих українців.

У школах Дніпра навчання розпочалося і проводитиметься дистанційно.

За словами заступниці начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олени Яковенко, попередньо серед батьків двічі проводилося опитування щодо форми навчання і вони обрали дистанційну. Тому відповідним рішенням міської ради було затверджено дистанційну форму навчання у підпорядкованих комунальних закладах загальної середньої та дошкільної освіти.

Людмила Телегіна

Щоб покращити якість дистанційного навчання провели освітній марафон, до якого долучилися понад 4,5 тис. педагогів Дніпра, які опанували різні платформи, методики, інновації в освітньому процесі. Наприкінці серпня таке навчання розпочалося для керівників, вихователів, методистів закладів дошкільної освіти. Загалом мережа закладів загальної середньої освіти Дніпра залишилася незмінною — це 154 заклади, з них 152 — денні школи і два заклади для дітей з особливими освітніми  потребами. Загалом у 2022-2023 навчальному році у школах Дніпра здобувають освіту 104 тис. 282 учні, з них 8 тис. 545 — у перших класах. Також у місті 175 дитячих садочків, три інклюзивно-ресурсні центри та центр професійного розвитку, – додала Олена Яковенко.

 

Раніше ми повідомляли, що у Дніпрі сьогодні трамваї призупинять рух