Наслідки стихії та як з ними впоралися у Дніпрі

Наслідки стихії та як з ними впоралися у Дніпрі

У Дніпрі продовжують ліквідацію наслідків учорашньої стихії. Так, з 16 години 12 червня у місті випала півторамісячна норма опадів. Комунальні служби одразу взялися до усунення обвалів дерев і контактих мереж.

«Учора до нас надійшло 47 заявок на обвалені дерева, для ліквідації наслідків було задіяно чотири бригади. На сьогодні, станом на 12 годину, вже надійшло 130 нових заявок і з них уже ліквідовано 102 обвали. Над усуненням наслідків негоди працюють усі комунальники КП «Міськзеленбуд». Наразі заявки мешканців міста продовжують надходити і вже до кінця доби усі заявлені на цей час проблеми будуть усунені. Але ми не виключаємо, що кількість звернень зросте», – розповів головний інженер КП «Міськзеленбуд» Іван Білоус.

Виконувач обов’язків директора КП «Міськсвітло» Микола Січовий зазначив, що станом на 12 годину зафіксовано 50 обривів ліній електропостачання, 30 аварій у шафах зовнішнього управління мереж, чотири падіння кронштейнів, а також обвал двох опор зовнішнього освітлення.

«Ніяких збитків для мешканців і транспорту у наслідок цього не завдано. Станом на 12 годину ми вже ліквідували 11 обривів, відновлена робота 9 шаф зовнішнього управління мереж. Опори, які впали, не перешкоджають руху автотранспорту. Їх у понеділок і вівторок демонтують і встановлять нові. Також зазначаю, що наші бригади працюють до 21 години і усі заявки будуть виконані за суботу і неділю. Повністю зовнішнє освітлення приведуть до ладу протягом тижня», – додав Микола Січовий.

Заступник начальника управління транспорту Олександр Компанієць розповів, що через негоду 12 червня у місті виникло 40 зупинок електротранспорту.

«Для відновлення руху електротранспорту було прибрано 10 дерев, які впали на рейки чи на контактні дроти, а також ліквідовано замив. Для прорведення робіт було задіяно 12 одиниць техніки та 9 бригад фахівців. Станом на 12 годину рух електротранспорту повністю відновлено», – додав Олександр Компанієць.