Обласна влада привласнила мільйони бюджетних коштів

Обласна влада привласнила мільйони бюджетних коштів

Служба безпеки України викрила керівника компанії-підрядника, причетного до мільйонних розкрадань бюджетних грошей під час реконструкції Соборної площі у Павлограді.

За попередньою версією слідства, наприкінці 2019 року один з суб’єктів господарювання Нікополя одержав перемогу у тендері на проведення капітального ремонту центральної міської площі Павлограда. Загальна сума запланованих робіт становила понад 17,5 мільйона гривень.

Оперативники спецслужби встановили, що у січні поточного року посадовці одного з департаментів Дніпропетровської облдержадміністрації розірвали договір з фірмою-переможницею торгів. Представники компанії, зокрема, порушили встановлені терміни ремонтних робіт і не завершили їх у повному обсязі. При цьому підрядникам з обласного бюджету було перераховано майже 6 мільйонів гривень.

За попередніми даними досудового розслідування сума збитків становить понад 2,5 мільйона гривень.

Наразі у межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України керівнику компанії-підрядника повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.

Викриття протиправної діяльності проводилось під процесуальним керівництвом Павлоградської місцевої прокуратури.