На засіданні кабінету міністрів хочуть поставити хрест на децентралізації та місцевому самоуправлінні

На засіданні кабінету міністрів хочуть поставити хрест на децентралізації та місцевому самоуправлінні

На засіданні кабінету міністрів хочуть поставити хрест на децентралізації та місцевому самоуправлінні!

УВРУ планують проголосувати за урядову постанову №3650 про нові райони. Цей розподіл повністю прибирає поняття міст обласного значення і ставить під питання логіку всіх об’єднань в ОТГ!

Про це на своїй Facebook-сторінцінаписав політичний діяч Олександр Шамота.

"За нашим інсайдом 18.06.2020р у ВРУ планують проголосувати урядову постанову №3650 про нові райони. Цей розподіл повністю прибирає поняття міст обласного значення і ставить під питання логіку всіх об’єднань в ОТГ! Місяці консультацій мерів міст, європейських експертів з місцевого самоврядування з кабміном і Мінрозвитку громад насмарку.

Наповнення Полтавського бюджету на 60-65% залежить від ПДФО. В результаті прийняття постанови 3650 весь ПДФО повністю йтиме в район. Голова району – посада не виборна, його призначають! Встигли забути про кумівство?!! Не хочу нагадувати, що окремі Територіальні Громади, об’єднувались з самого початку саме для того, щоб отримати цей податок у свої бюджети! Дороги, інфраструктура, спорт, культура, медицина і освіта – та все, що фінансується в Полтаві із міського бюджету і тільки почало ставати на ноги знову під загрозою. Дамоклів меч навис над бюджетами всіх міст.

Разом з Асоціацією міст України ми звернулися до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та керівників політичних фракцій і груп щодо проєкту Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів». Запропонували внесення змін до Бюджетного Кодексу, адже це зможе призвести до погіршення фінансового стану міст і громад внаслідок перерозподілу надходжень від ПДФО. Натомість законопроєкт №3614 поставили у порядок денний аж сьогодні, коли ми почали бити на сполох!!!

«Мораль сей басни такова»: якщо парламентарі підуть на цей крок, як би вибори не завершились восени — міста отримають дулю й дірку від бублика.

Ось такий він кінець епохи… децентралізації.",- написав Шамота.