Як працює у Дніпрі створення нових тролейбусних маршрутів

Як працює у Дніпрі створення нових тролейбусних маршрутів

Відкриття нових тролейбусних маршрутів у Дніпрі - приємна тенденція, що склалась в останні роки.

Сьогодні розповімо, як це працює. Існують три основні етапи:
- дослідження попиту і можливості;
- проектування;
- будівництво.

Спочатку, відповідно до Закону України "Про міський електричний транспорт", місцева влада як замовник перевезень проводить ряд досліджень. На підставі генерального плану міста визначають чи є техніко-економічні можливості для створення нового маршруту, вивчають попит на цей напрямок серед населення. Якщо всі умови виконані, технічна можливість є, розпочинаються підготовчі роботи до будівництва.

Комунальне підприємство замовляє проект будівництва нового маршруту. Він включає в себе крім контактної мережі та диспетчерських станцій, ще й розширення автомобільних доріг, зупиночні кармани, нові дорожні знаки та світлофорні об'єкти, підрізку дерев і ще безліч пунктів. Після створення проектної документації, починається етап будівництва.

Якщо нова ділянка незначна по відстані, роботи можуть бути виконані силами електротранспортників. Так було при подовжені 19 тролейбусу до вул. Уральської. У випадку значного кілометражу, до робіт залучаються підрядники. Проводяться тендерні процедури і починається будівництво. Після завершення робіт нові об'єкти інфраструктури приймаються на баланс відповідними комунальними підприємствами. Вже потім складається новий паспорт маршруту, виконується технічна обкатка нової лінії, стажування водіїв, підготовка рухомого складу та інші технічні нюанси.

Загалом, створення нового маршруту це дуже довга та кропітка робота великої кількості людей, техніки, підприємств. Це необхідно робити, адже розширення мережі міського електричного транспорту - важлива складова розвитку великого міста.

Слідкуйте за актуальною інформацією на ФБ-сторінці, офіційному телеграм каналі (@DepTransDMR) та сторінці в Instagram (instagram.com/dniprotransdep).