У Дніпрі міська рада вимагатиме компенсацію від зловмисників, які вирубили блакитні ялини біля цирку

У Дніпрі міська рада вимагатиме компенсацію від зловмисників, які вирубили блакитні ялини біля цирку

Вартість однієї блакитної ялини становить щонайменше 125 тис. грн.

Міською радою та її виконавчими органами не видавалось жодних дозвільних документів на вирубку дерев у районі цирку.

Єдиним документом, що видавався є рішення виконавчого комітету міської ради про надання дозволу на благоустрій території по вул. Січеславська Набережна у районі будинку № 33.

Забудовник, який отримав дозвіл на благоустрій, посилається на згоду генерального директора Дніпровського державного цирку на благоустрій прилеглої території. Як відомо, земля біля будівлі цирку – державна. Її власник Дніпропетровський державний цирк.

Наголошуємо, що зазначене рішення виконкому не дає жодних повноважень щодо видалення дерев. Це легко перевірити, бо всі рішення про надання дозволу на спилювання або заміну зелених насаджень містять відновлювальну вартість або кількість дерев, що має бути висаджена замість видалених.

Враховуючи порушення прав територіальної громади міста, Дніпровська міська рада готує офіційне звернення до Дніпровського відділу Національної поліції ГУНП в Дніпропетровській області з проханням розібратися у даній ситуації, знайти та покарати винних.

За результатами розслідування міська рада вимагатиме від зловмисників відшкодування вартості видалених зелених насаджень на їхнє відновлення, а це близько 1,5 млн грн, адже вартість однієї блакитної ялини становить щонайменше 125 тис. грн.