У Дніпрі можна отримати компенсацію за відпочинок та оздоровлення дітей пільгових категорій

У Дніпрі можна отримати компенсацію за відпочинок та оздоровлення дітей пільгових категорій

Департамент соціальної політики Дніпровської міської ради цілорічно проводить оздоровлення дітей пільгових категорій - дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, а також обдарованих дітей.

Цього року на оздоровлення 641 дитини з місцевого бюджету було виділено майже 6,5 мільйонів гривень.

«Департаментом у визначений законодавством термін проведено тендер на закупівлю послуг дитячих таборів для дітей пільгових категорій, - повідомила начальник відділу з питань оздоровлення населення управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Анна Наливайко. Проте, відповідно до чинної постанови кабміну, діяльність таких закладів до 31 липня заборонена. Наразі ми розуміємо, що навіть після відновлення роботи таборів у серпні, кількість дітей, які матимуть змогу там перебувати, буде обмежена. Саме тому департаментом соцполітики ДМР розроблено проєкт щодо надання часткової компенсації. Її зможуть отримати батьки або опікуни дитини, які придбали путівки власним коштом та відправили дитину на відпочинок самостійно. Розмір компенсації визначатиметься шляхом обчислення вартості путівки, одного ліжко-дня та кількості проведених днів на відпочинку, але не більше ніж 480 грн на день», - сказала Анна Наливайко.

Також організовано оздоровлення 125-ти дітей-сиріт, що виховуються в центрах соціальної та психологічної реабілітації дітей ДМР.

Оскільки через карантинні заходи таких дітей неможливо оздоровити на морському узбережжі, для них організували відповідні умови в межах закладів.

Для цього, наприклад, закуповують каркасні басейни. З метою профілактики вірусних та застудних захворювань та зміцнення імунітету дітей придбали вітамінно-мінеральні комплекси, щодня проводяться процедури для загартовування.

У групах дошкільного віку встановили бактерицидні рециркулятори для додаткового очищення повітря. Дитяче меню посилили сезонними овочами та фруктами.