У Дніпрі відбудеться чемпіонат України з воднолижного спорту та вейкбордингу

У Дніпрі відбудеться чемпіонат України з воднолижного спорту та вейкбордингу

Змагання відбудуться на базі воднолижного стадіону за адресою вул. Набережна Перемоги, 37 Б.

У Дніпрі відбудеться Відкритий чемпіонат України з воднолижного спорту та чемпіонат України з вейкбордингу. Перший пройде 22-23 серпня, другий заплановано на 30 серпня. Змагання відбудуться на базі воднолижного стадіону за адресою вул. Набережна Перемоги, 37 Б.

Про це під час прес-конференції 21 серпня повідомив начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики ДМР Олександр Осипов.

«Відкритий чемпіонат України з воднолижного спорту за катером відбудеться в трьох дисциплінах: слалом, фігурне катання на водних лижах, і найбільш видовищний – стрибки з трампліну. Змагатимуться учасники два дні в 5 вікових групах: до 12 років, до 14 років, до 17 років, від 35 років та відкрита група. Щодо чемпіонату України з вейкбордингу, то він буде більш представницьким. Свої уміння демонструватимуть спортсмени з різних областей України. Варто відзначити, що професійні судді та високі стандарти траси і стадіону забезпечать нашим учасникам бали, які буде враховано в міжнародному рейтингу», - сказав Олександр Осипов.

Очікується, що участь у змаганнях з воднолижного спорту за катером візьмуть близько 30 спортсменів, а у змаганнях вейкбордингу - близько 50.

«У зв’язку із коронавірусом у Дніпрі було відмінено чемпіонат світу серед студентів, який мав відбутися 19 – 24 вересня. Це була б грандіозна подія для нашого міста, яку зазвичай приймають тільки відомі міста світу. Крім цього, пандемія відібрала у спортсменів можливість змагатися на високому рівні та перемагати. Щоб не втратити цей аспект, ми проводимо чемпіонати в Дніпрі. Всі вони будуть достойними, ви зможете побачити виступи спортсменів світового рівня, адже більшість з них виховані в нашому місті. До того ж змагання проходитимуть на одному з найкращих у Європі майданчиків «Sentosa Cable Park». Там можна комфортно поєднати перегляд чемпіонатів та відпочинок із сім’єю. Приходьте вболівати за спортсменів», - сказав президент федерації воднолижного спорту та вейкбордингу України Олексій Мартинов.

Розпочнеться Відкритий чемпіонат України з воднолижного спорту (катерна версія) 23 та 24 серпня о 9.00. Старт спортсменів проходитиме на вулиці Набережній Перемоги, 13.