У Дніпрі продовжують ремонтувати внутрішньоквартальні дороги за програмою мера Бориса Філатова

У Дніпрі продовжують ремонтувати внутрішньоквартальні дороги за програмою мера Бориса Філатова

У Дніпрі продовжують ремонтувати внутрішньоквартальні дороги за програмою мера Бориса Філатова. Наразі комплексні роботи ведуться на Донецькому шосе біля будинків 104, 106, 108. Тут вже частково облаштували пішохідні доріжки, заасфальтували підходи до під’їздів, укладають бордюри та готуються до асфальтування проїжджої частини.

«Щодо ремонту, ми завжди консультуємося із мешканцями прилеглих будинків. За результатами обговорень, ми обрали, наприклад, доречні місця для того, щоб зробити паркувальні кишені. Ми розуміємо, що в будь-якому дворі потрібно облаштувати місця для автомобілів. Це потрібно для того, щоб по-перше, вони не шкодили життю і здоров’ю самих мешканців, а по-друге, не перешкоджали вільному проїзду спецтранспорту: швидкої, пожежної, машин ДСНС тощо», - зазначив головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Антон Андрієнко.

Ремонт тут триває з початку серпня. За словами заступника начальника управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитра Коробова, він має закінчитися вже за тиждень. На цей об’єкт з бюджету міста витратили 4 мільйони гривень.

«З початку року на житлових масивах Дніпра вже виконано майже 200 ремонтів внутрішньоквартальних доріг і ще близько 50 заплановано завершити до кінця року. Ці показники перевищують минулорічні в два рази. Усі ремонти відбуваються за заявками місцевих мешканців. Вони формуються в список, з якого згідно з планом виконуються роботи», - сказав Дмитро Коробов.

Місцева мешканка Антоніна розповідає, що раніше стан доріг у подвір’ї був жахливий:

«Це була не дорога, а справжня яма. Особливо було погано після сильних дощів, бо неможливо було потрапити до будинку. Тепер після ремонту ситуація зміниться на краще».

Жителька будинку № 106 каже, що не може дочекатися завершення ремонту, так кортить побачити результат.

«До ремонту дороги були дуже погані. На машині було неможливо під’їхати, а під час дощів важко навіть до будинку дійти. Вдячні за те, що нам зараз роблять цю дорогу. Ми кожен день спостерігаємо, як просуваються роботи, і вже з нетерпінням чекаємо, коли зможемо спокійно пересуватися по подвір’ю», - розповіла пані Юлія.

Городянка пані Наталя вдячна, що роботи ідуть біля її будинку:

«Не пам’ятаю, щоб у нас взагалі до цього щось робили з дорогою. На неї вже без сліз неможливо було дивитися. Я вже не кажу про те, як по ній ми ходили і плавали після дощу. Наразі бачимо, як гарно все роблять, і сподіваємося, що тепер проблема вирішена надовго».