Путін за все відповість: під посольством Росії ветерани провели акцію пам'яті загиблих під Іловайськом (ВІДЕО)

Путін за все відповість: під посольством Росії ветерани провели акцію пам'яті загиблих під Іловайськом (ВІДЕО)

Під посольством Росії ветерани АТО провели акцію пам`яті загиблих українських воїнів під Іловайськом.

Перший командир батальйону імені Кульчицького, полковник Національної гвардії УкраїниВіктор Толочконаголосив, що саме Росія несе повну відповідальність за трагедію, яка сталася під Іловайськом у 2014 році,пише "Прямий".

"Російська Федерація - це країна-агресор, це країна-злочинець. І на совісті керівників цієї держави не одна сотня тисяч жертв, які сталися в результаті військових дій. Найбільш яскравий приклад - це російсько-українська війна і ті події, які сталися шість років назад під Іловайськом. Російською зброєю, російською армією біли знищені патріоти України, були знищені ті люди, які виступили на захист України, на захист її державної цілісності", - підкреслив він.

Віктор Толочко зазначив, що вінки, які в цей день учасник акції принесли до посольства РФ, свідчать, що ніхто не забув про цей злочин Росії.

"Ми не забуваємо про це. Ми про це пам’ятаємо і саме Росія має нести відповідальність за тих хлопців, які загинули", - підкреслив Віктор Толочко.

Він також нагадав, що в Росії і досі знаходяться десятки полонених українців, яких було захоплено під час цієї війни.

Ветеран також зауважив, що порівняно з 2014 роком українська армія набагато зміцніла і стала більш професійною, краще озброєною та оснащеною сучасними технічними засобами та обладнанням. "Сили стримати ворога однозначно у нас достатньо. І те, що перемога буде наша - в цьому навіть ніхто не сумнівається", - підкреслив Віктор Толочко.

День захисників України - це вшанування пам'яті воїнів, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі - дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року.

У 2019 року міністр оборони Степан Полторак підписав наказ, згідно з яким увесь керівний склад підрозділів Міністерства оборони та Збройних Ссил України вшановуватимуть цей день в Залі пам’яті.