Акторка з Дніпра розповіла про нюанси акторської справи та творчий шлях під час війни

kazkovyi-holos-horyzont-1536x864

Валерія Лагода працює в Дніпровському академічному театрі драми та комедії вже 10 років. Дівчина прийшла до акторської професії, коли їй було 18 та майже одразу закохалася у цю справу. Окрім роботи у театрі, Валерія викладає акторську майстерність та бере участь у різноманітних проєктах, в деяких з них вона навіть озвучувала дитячі казки! Детальніше про нюанси акторської справи та творчий шлях під час повномасштабного вторгнення дивіться у інтерв’ю «Наше місто».

Валерії лише 28, але за плечима – 10-річний досвід виступів на сцені театру “Драміком”, викладання акторської майстерності та участь у різноманітних проєктах. Дівчина вирішила стати акторкою, коли їй було всього 15. Тоді вона і гадки не мала чого чекати від цієї професії.

Окрім театральних підмостків, акторський талант Валерії знайшов вихід і в іншому, незвичному для неї амплуа. Дівчина взяла участь у проєкті з озвучування дитячих казок. Це стало для неї цікавим та цілком новим досвідом.

Робота в театрі – це не лише блиск софітів і овації публіки. Це щоденна праця, наполеглива репетиція, пошук нових образів і шляхів самовдосконалення. Валерія каже, попри усі труднощі, вона дуже цінує “Драміком”, адже театр для неї – це не просто місце роботи, а другий дім.

В часи жорстокої війни, коли темрява намагається затьмарити світло, Валерія та інші актори театру “Драміком” продовжують свою роботу, адже розуміють, що людям зараз, як ніколи, потрібні щирі емоції, підтримка та віра в майбутнє.