Американські аналітики прогнозують сумнівні наслідки мобілізації в рф

IMG_20220924_093353_336

В Інституті дослідження війни (ISW) відзначили, що у росії вже виникли серйозні та системні проблеми з оголошеною мобілізацією, пише Gorsovet.

Зокрема, зазначається, що військкомати викликають чоловіків, які не відповідають заявленим Кремлем критеріям. 

Помилки в перші дні мобілізації в розпал невдалої війни можуть бути цілком зрозумілі, але все ж таки демонструють те, що мобілізаційна інфраструктура виявилася підготовленою до великої війни не краще, ніж збройні сили. Вона виявила неефективну бюрократичну систему, яка навряд чи зможе в короткі терміни забезпечити необхідний боєздатний резерв, - йдеться у звіті ISW. 

Аналітики зазначають, що регіональні чиновники отримали наказ забезпечити певну кількість мобілізованих — і це змусило їх знехтувати заявленими принципами відбору. При цьому масштаби мобілізації в різних частинах РФ відрізняються, що може погіршити соціальну напруженість, яка вже виникла через нерівність у створенні батальйонів найманців. 

Зокрема, голова Чечні Рамзан Кадиров вже заявив, що республіка не проводитиме мобілізацію, оскільки план призову в ній "перевиконано на 254%". 

Заява Кадирова – тривожний індикатор для Кремля: якщо один із найагресивніших прихильників війни відчуває необхідність відмовитися від мобілізації своїх співвітчизників, це вказує на те, що навіть Кадиров відчуває народне невдоволення, - дійшли висновку в ISW.