Андрій Хливнюк отримав відзнаку "Гімн українського спротиву" за виконання пісні "Ой у лузі червона калина"

Хливнюк

"Гімн українського спротиву" - одна з номінацій премії Megogo Music Awards.  Її отримав дніми співак Андрій Хливнюк за пісню «Ой, у лузі червона калина». Пише Gorsovet з посиланням на Детектор Медіа 

Премія Megogo Music Awards заснована у 2022 році для популяризації сучасної української музики, пошуку нових імен та звучань, а також справедливої відзнаки творчих успіхів артистів, пише Детектор Медіа

Ще на початку російської агресії, у березні, цю пісню Андрій заспівав просто на вулиці Києва та записав на звичайний телефон.

Запис відразу став набирати переглядів в інтернеті. 

...В цьому виконанні стільки відчаю, надії, це був крик. Такий щирий, від серця, що його почув увесь світ!

...Коли було важко, він вийшов й заспівав ті слова, які надихнули мільйони людей!

...В серце влучає! Послухаєш, потім тиждень наспівуєш й стає тепло на душі! Україна не може не перемогти! -  писали люди у коментарях під відео.

Те, що було виконано від серця і з великим болем за країну, не могли не оцінити музиканти всього світу. З’явилися чисельні «кавери», і пісню «Ой у лузі червона калина» заспівали у різних країнах.

 

Зірки музичного Олімпу, музиканти рок - групи  Рink Floyd вийшли на сцену на тлі відео з Андрієм Хливнюком і додали до пісні свій незрівнянний саунд.

Слід додати, що відразу після виконання пісні "Ой у лузі червона калина", музикант поїхав на схід воювати. Тобто надав свій власний спротив ворогу.

Хливнюк на фронті 2

Ми писали також про те, що бійці бригади з Дніпропетровщини б'ють ворога під Бахмутом з трофейної самохідної артустановки.