Арестович: росіяни зрозуміли - вони не можуть взяти "Азовсталь"

арестович

На щоденному брифінгу 21 квітня, у 57-й день війни, радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів про ситуацію на фронті станом на зараз, повідомляє Горсовет.

- Напрямок основних зусиль противника залишається незмінним - від Ізюма на Слов'янськ та Краматорськ. Хочу зазначити, що протягом доби противнику не вдалося просунутися ані в Луганській області, ані на напрямку головних зусиль, ані у напрямку Гуляйполя, - підкреслює Арестович.

Також радник голови ОП прокоментував ранкову заяву путіна щодо того, що штурмувати "Азовсталь" російські війська не будуть.

Це означає наступне: вони не можуть фізично взяти "Азовсталь". Ми це зрозуміли - вони понесли там величезні втрати. Наші захисники продовжують її утримувати. Відмова від штурма ще може бути пов'язана з тим, що росіяни перекинули частину військ північніше для того, щоб підсилити війська, що намагаються вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. Відразу скажу - їм не вдасться цього зробити. 

За думкою Арестовича, оголошення про ніби-то перемогу у Маріуполі, не дочекавшись свят Великодня та 9 травня означає, що росіяни усвідомили бесперспективність проведення другої фази так званої спецоперації. Далі нас шукає позиційна війна, під час якої росія буде оголошувати численні перемир'я, вести перемовини, створювати гуманітарні коридори та накопичувати сили для наступної фази війни. Також рашисти будуть прагнути набирати військо з мешканців тимчасово окупованих українських територій, що є міжнародним злочином.

- Українцям, яких намагаються завербувати, я раджу три виходи. Перший - ховатися. Другий - покидати території, поки це можливо. Третій - якщо вас таки призовуть, переходьте на наш бік зі зброєю в руках, і ви будете героями для нас.

Протягом доби на Донеччині та Луганщині відбито 9 атак ворога, знищено 1 танк, 10 одиниць броньованої та дві одиниці автомобільної техніки, 1 одиниці артилерийської системи, 2 одиниці спеціальної інженерної техніки, зенітно-ракетний комплекс і ворожий склад з боєприпасами. 

Раніше ми писали: Красиво горит: 93 бригада сбила рашистский самолет под Изюмом (видео)