Артилеристи бригади з Дніпропетровщини оголосили ворогу снайперську війну

MyCollages - 2022-09-19T090604.824

Прильоти всюди бувають, але на Донецькому напрямку більше авіації. А ворожа піхота штурмує кожен день. Про це розповів артилерист Віталій з 93-ї бригади Холодний Яр, повідомляє Gorsovet.

За словами бійця, лише за 15 хвилин він нарахував у неби вісім ворожих літаків.

Ну й піхота наступає, нам дають ціль, щоб подавити наступи - відкриваємо вогонь. Пару "кабанів" швидким кинули, якщо заспокоюються, то на цьому все, а якщо ні - то ще парочку. 2-3 одиниці кидаємо - й відходять назад на позиції, - розповідає артилерист.

По позиціях ЗСУ ворожа артилерія працює без обмежень, розповідає артилерист Роман. Він зізнався, що артилеристи "Холодного яру" працюють не за підручниками й навіть винайшли новий вид застосування артилерії.

"Ураганами" накривають нашу піхоту, застосовують "Урагани" для контрбатарейної боротьби. Зараз йдуть саме артилерійські дуелі. Добре, щр у ЗСУ є прекрасні іноземні системи, але ми воюємо на тому, що у нас є.

Ми зараз винайшли новий вид застосування артилерії - снайперська війна. Ми працюємо одним-двома орудіями та не за підручниками. Розрахунки настільки відточено працюють, що одним-двома орудіями ми виконуємо завдання, яке ми повинні були виконувати батареєю, розповідає Роман.

Артилеристи кажуть, що на ворожі "Урагани" відповідають як західною артою, так і старими-добрими "Акаціями" та "Гвоздиками".

Нагадаємо, ворог обстріляв Нікополь забороненими снарядами для масованого враження живої сили.