Асоціація лікарів-ендоскопістів підбили підсумки роботи у Дніпрі

изображение_viber_2023-01-02_19-49-40-296

Днями у Дніпрі підбили підсумки річної роботи лікарі-ендоскопісти, провівши XII симпозіуму «Всеукраїнської Асоціації ендоскопістів» - «Сучасна діагностична та лікувальна ендоскопія». Симпозіум відбувся під головуванням Президента «Всеукраїнської Асоціації ендоскопістів», заслуженого лікаря України, доктора медичних наук, старшого наукового співробітника, завідувача відділенням ендоскопічної діагностики та малоінвазивної хірургії Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, головного наукового співробітника Українського науково - практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимира Нікішаєва, повідомляє Gorsovet.

Під час засідань обговорювали стан цієї медичної галузі у м. Дніпро. Володимир Нікішаєв представив дніпровським колегам останні досягнення вітчизняної ендоскопії, зокрема, наголосив на ключових показниках ефективності колоноскопії та гарантіях її якості.

изображение_viber_2023-01-02_19-49-27-905

Спеціалісти підвели підсумки минулого року та обговорили, серед інших, такі актуальні зараз питання, як діагностична і лікувальна ендоскопія під час поранення органів шлунково - кишкового тракту та роль і місце ендоскопічних методів дослідження при політравмах і бойових травмах.

Старший науковий співробітник відділу мініінвазивних ендоскопічних досліджень та інструментальної діагностики державної установи «Інститут гастроентерології НАМН України» Олена Сімонова розповіла про значення підготовки товстої кишки при проведенні колоноскопії та навела клінічні приклади рідкісних станів й захворювання стравоходу в практиці лікаря - ендоскопіста.

изображение_viber_2023-01-02_19-49-13-282

Голова обласного осередку відокремленого підрозділу «Всеукраїнської Асоціації ендоскопістів» Сергій Щудро та лікар – ендоскопіст Регіонального медичного центру родинного здоров’я Наталія Щудро пояснили присутнім особливості імпеданс рН-метрії стравоходу у дітей при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

изображение_viber_2023-01-02_19-49-17-317

Пацієнтів завжди цікавить, чи можливо ендоскопічні дослідження робити із знеболенням. Цьому питанню теж була надана увага під час симпозіуму.

Використання метилоксифлурану в інгаляціях як можлива альтернатива знеболення пацієнтів при колоноскопії – спеціалісти пояснили, як застосовувати такі інгаляції.

Разом з дніпровськими ендоскопістами працюють зараз і лікарі з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

изображение_viber_2023-01-02_19-49-16-042

Лікар – ендоскопіст Юлія раз на тиждень приїздить до лікарні у прифронтовій зоні, де працювала раніше, і, разом з колегами, які залишилися там, надає допомогу пацієнтам. Говорить, що не може по іншому, бо знає, на неї там чекають, її допомоги потребують.

За багаторічну самовіддану працю та високі результати у діагностично - лікувальній роботі Володимир Нікішаєв нагородив дніпровського лікаря – ендоскопіста Сергія Сніжинського.

изображение_viber_2023-01-02_19-49-43-345

Володимир Іванович відмітив професійність та організовану роботу регіональних ендоскопістів, представників місцевого осередку «Всеукраїнської Асоціації ендоскопістів» на чолі з Сергієм Щудро.

Лікарі вірять у те, що новий рік стане для нас роком миру, стабільності, оновлення, злагоди і єдності та виправдає всі наші добрі надії, прагнення і сподівання. Адже надія на перемогу добра над злом допомагає жити і працювати далі.

Раніше ми писали, Прибрати після пожежі та почистити каналізацію. Як звернутися до Громадської ради Дніпра за допомогою

Пункт незламності у 28-й школі може прийняти понад п'ятьсот людей