Зареєстровано законопроєкт, покликаний спростити закупівлі для громад

zakupivli_1

У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт, покликаний спростити закупівлі для громад. Асоціація міст України сподівається, що його буде прийнято якнайшвидше. Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на Дніпро TV.

Асоціація міст України висловлює подяку за сприяння вирішенню проблем органів місцевого самоврядування та підтримку інтересів громад його ініціаторам - народним депутатам України: Віталію Безгіну, Олександру Алексійчуку, Ірині Костанкевич, Андрію Стріхарському, Володимиру Іванову, Владіславу Поляку, Віктору Балозі, Аліні Загоруйко, Тетяні Плачковій, Олені Шуляк, Вячеславу Рубльову, Дмитру Микиші, Олександру Літвінову, Максиму Саврасову.

Відзначимо, що це Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо актуалізації порогів публічних закупівель у зв'язку з інфляційними процесами в державі (№7624 від 2.08.2022).

Законопроект, що має на меті спростити закупівлі для громад, передбачає:

  • для загальної процедури закупівель підвищення порогу для товарів/послуг до 500 тис. грн (замість 200 тис. грн), для робіт  - до 3 млн грн (замість 1,5 млн грн);
  • для спрощених закупівель підвищення порогу до 200 тис (замість 50 тис);
  • щорічний перегляд вартості закупівель.

Раніше ми повідомляли, що понад 320 наборів отримав Дніпровський міський терцентр для своїх підопічних у рамках благодійного проєкту