Баклажани на зиму з медом і чилі. Найкращі рецепти від шеф-кухара Клопотенка

баклаж

Баклажани на зиму - це чудовий гарнір до м'ясних та рибних страв, а особливо до зимового шашлику, впевнений відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко. Він запропонував "пекучий" рецепт з часником та перцем чилі, але кількість цих інгредієнтів можна регулювати, повідомляє Gorsovet.

Які спеції підійдуть до приготування баклажанів

  • Кинза, соєвий соус, коріандр, цукор, часник - все в одному рецепті. Пам'ятайте, що соєвий соус сам по собі солоний, тому додатково сіль можна не використовувати.
  • Баклажани в соусі теріяки - ще один варіант смачно приготувати цей овоч. Смак можна довести сіллю, меленим чорним перцем та насінням кунжуту.
  • Орегано, коріандр, кріп, петрушка, сушені томати, базилік, паприка та мускатний горіх - можна спробувати і таке поєднання спецій для приготування баклажанів.

Складові для приготування баклажанів з медом та мерцем чилі (на 1 литр готового продукту)

  • 1 кг баклажан
  • 150 мл соняшникової олії (+для смаження овочів та змащування баклажанів)
  • 1 ст. л. солі
  • 4 лаврові листи
  • 10 гілочок кропу
  • 4 бутони гвоздики
  • 1 ч. л. коріандру
  • 5 ст. л. винного оцту
  • 6 зубчиків часнику
  • 1 перець чилі
  • 2 цибулі
  • 2 ст. л. меду

Покроковий рецепт

Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування баклажанів на зиму.

баклаж1

Крок 2
Візьміть два листи, застеліть пергаментним папером і викладіть порізані кружальцями баклажани. Змастіть баклажани олією за допомогою пензлика. Поставте в духовку на 20 хвилин за температури 200 градусів.

баклаж2

Крок 3
Далі візьміть 5 зубчиків часнику, 2 цибулі і 1 перець чилі і дрібно поріжте.

баклаж3

Крок 4
Відправте на сковороду смажитися на олії до золотистого кольору цибулі.

баклаж4

Крок 5
Тепер візьміть запечені баклажани і перекладіть у миску, додайте засмажку з цибулі, часнику та перцю чилі, додайте 1 ст. л. солі, 2 ст. л. меду, 10 гілочок подрібненого кропу та 5 ст. л. винного оцту. Перемішайте.

баклаж5

Крок 6
Додайте в сотейник 150 мл соняшникової олії, 2 лаврові листки, 1 ч. л. коріандру, 4 бутони гвоздики і добре прогрійте.

баклаж6

Крок 7
Візьміть стерильні банки та кришки. Розкладіть баклажани по двох 0,5 л банкам, а зверху залийте олією зі спеціями. Зберігати необхідно у прохолодному місці.

баклаж7

Нагадаємо, ми публікували рецепт класичних пиріжків з капустою від шеф-кухара Клопотенка.