Оздоровлення, горячі обіди та модернізація закладів: підвели підсумки 2023 року у соціальній сфері Дніпра

sots-hlav-1060x596-1

Дніпровська міська рада опікується жителями, які належать до соціально незахищених категорій населення. У 2023 році різнопланові державні соціальні допомоги в управліннях отримували 73 150 громадян, пише сайт «Наше місто».

Зокрема, це соціальні послуги для людей з інвалідністю, людей похилого віку та сімей з дітьми, що постраждали від війни. Також, це матеріальні та гуманітарні допомоги від держави, нові програми та заходи від міської ради та фінансові і продовольчі програми міжнародних фондів та благодійних організацій, що з’явились після повномасштабного вторгнення росіян.

dopomoha_litnim_liudiam_ta_osobam_z_invalidnistiu_ynfohrafyk-2

Переселенцям – особлива увага


Від самого початку бойових дій до Дніпра почали активно евакуюватись громадяни України. Більшість з тих, хто переїхав раніше, ніколи не отримував соціальних послуг та не потребував сторонньої допомоги. Тож соціальні служби Дніпра допомагали таким людям розпочати життя знову. На сьогодні у місті  зареєстровано більш ніж 180 000 вимушено переміщених осіб.  Кожен з них отримав першу допомогу саме у Дніпрі і переважна більшість – вирішили залишитись тут.

Допомога на проживання надавалась з 24.02.2022 року 130 357 ВПО. Інші соціальні послуги та компенсації надавались з 24.02.2022 року 5 523 ВПО, а в 2023 році — 2 961 ВПО.

Спеціальна програма підтримки ВПО діє у Дніпрі з 2022 року. Після реєстрації у Дніпрі внутрішньо переміщені особи мають право на користування усіма послугами та допомогами на рівні з дніпрянами. Таким чином, громадяни з інших міст, маючи довідку ВПО та наявність підстав, можуть одержати матеріальну допомогу, санаторно-курортне лікування, виплати та подарунки до пам’ятних дат.

Для соціальної адаптації ВПО на базі міського центру соціальних служб департаменту створено коворкінг-центр.

Також у жовтні 2023 року створено Координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб – це консультативно-дорадчий орган для участі у реалізації державної політики у сфері забезпечення та захисту прав ВПО.

davydenko

Продовження читайте у матеріалі Наше Місто.