«Безпечний перехід»: у музеї «Машини Часу» додались нові експонати

photo_2024-01-04_16-56-39

Які права має на дорозі велосипедист, чи можна проїжджати пішохідний перехід на ровері та як себе відчувають за кермом водії на підпитку. Про усе це патрульні розповіли у музеї «Машини Часу». Там додалися нові експонати, тож вирішили влаштувати для дніпрян інтерактив і вчергове нагадати правила дорожнього руху.

Олена та Євген туристи з Києва. У Дніпрі – вперше. У музей «Машини Часу» вирішили сходити задля нових знань. Так і потрапили на захід «Безпечний перехід».

«Побачили нові дорожні знаки, яких я не бачила до цього і доволі така цікава лекція від представників патрульної поліції, нам сподобалося – ми задоволені», – каже туристка Олена.
Патрульні приділили увагу велодоріжкам і знакам, які можна зустріти поряд.

«Важливо, що раніше був лише пішохід, який переходив дорожню розмітку, а саме зебру пішохідний перехід, а зараз вже і велосипедист може рухатися, при чому, ви бачите, що велосипедист її переїжджає, а не переходить, дозволено в правилах дорожнього руху пішохідну доріжку велосипедистам переїжджати», – сказала начальниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції області Наталія Очеритяна.
Нові дорожні знаки музею віддав департамент транспорту та транспортної інфраструктури,
адже там є своя власна дорога.

«Оскільки в музеї люди повинні дізнаватися та набувати щось нове, ми взяли на себе таку функцію – розповісти людям, в чому полягає покращення, щоб вони могли ним правильно користуватися. Тому з’явилися знаки, що позначають велосипедну доріжку, кінець велосипедної доріжки, ремонтні роботи, обмежувач швидкості перед пішохідним переходом», – повідомив  директор музею «Машини Часу» Михайло Прудніков.
Та найбільше відвідувачам сподобались п’яні окуляри. Одягаєш їх і відчуваєш себе водієм на підпитку. І у такому стані треба виконати певні завдання. А у кінці заходу всі охочі могли спробувати себе у ролі поліцейського та посидіти у пітрульній машині.

 

 

За матеріалами ДніпроTV.