Бійці бригади з Дніпропетровщини показали, як нищать ворога за допомогою гаубиці радянських часів

яр

Лунає команда "Гармата! Постріл", і гуркіт гаубиці М-46 розноситься, ніби грім серед ясного неба. Бійці 93-ї бригади "Холодний Яр" показали, як радянська артсистема ефективно працює проти ворога, повідомляє Gorsovet.

Радянські артсистеми 1950-х років нині успішно використовуються нашими на передовій проти російських окупантів. Сучасні снаряди 130-го калібру, передані Україні згідно ленд-лізу, гармаші застосовують разом із старими радянськими снарядами. Тож, за необхідності, у воїнів є достатньо «кабанів», аби знищити ціль за допомогою корегування, - йдеться у повідомленні бригади.

Бійці кажуть, що ця зброя, хоч і велика, але майстерно захована розрахунком у складках місцевості. А згори її додатково ховає масксітка та дерева. Щоправда, гілки, що знаходяться на рівні ствола, трохи обпалені. Адже при пострілі з нього виривається об’ємне полум’я, що розкидає свої "крила" на кілька метрів.

За якійсь час лунає команда "нора", і хлопці ховаються в окоп та бліндажі. Та ворогу не вдається вичислити позицію - "приходи" лунають занадто далеко. Адже дальність роботи цієї "малютки" із закритої позиції - до 37 кілометрів. Не так вже і просто вирахувати, де знаходиться гармата, що стріляє з такої великої відстані, - йдеться у повідомленні.

яр4яр5яр6яр7яр8

Нагадаємо, бійці бригади з Дніпропетровщини у бою з вагнерівцями затрофеїли рідкісний гранатомет.