Бійці бригади з Дніпропетровщини розповіли про нову техніку використання "Джавелінів"

танк1

Незважаючи на те, що бойові дії на цьому етапі війни змістилися в бік обміну дальніми артилерійськими та ракетними ударами, бійці 93-ї бригади Холодний Яр з Дніпропетровщини все ще вважають протитанкові "Джавеліни" (дальність пострілу близько 4 км) ефективним способом завдання шкоди російським військам. Про це повідомляє Gorsovet з посилянням на Washington Post.

танк

За словами командира батальйону 93-ї бригади Богдана Дмитрука, зараз ворог почав використовувати на передовій вже старіші танки. 

Російські військові в першій хвилі бойових дій практично знищили свої новітні танки і БМП. Останньою їхньою машиною, яку ми пошкодили буквально пару днів тому, була БМП-1, яка є однією з їхніх найстаріших моделей. Вона довго стояла на складах, і зараз вони справді спустошують свої запаси, - розповідає Дмитрук. 

Він каже, що тепер для використання "Джавелінів" та інших протитанкових ракет, таких як британські NLAW чи українські Стугна-П, потрібно більше полювати на противника. Для пошуку цілей 93-тя бригада використовує безпілотники. Потім невеликі команди - як правило, близько двох людей - розпочинають стрільбу, щоб знищити ціль за допомогою "Джавелінів" або NLAW, які вважаються легшими та простішими у використанні, але призначені для коротших дистанцій.

танк2танк3

Нагадаємо, ДБР повернуло військовим із Дніпропетровщини викрадений у них лазерний прилад розвідки.