Благодійний показ фільму-номінанта на Оскар «20 днів у Маріуполі» відбувся у Дніпрі

photo_2024-03-16_19-37-59

Благодійний показ найкасовішого документального фільму України «20 днів у Маріуполі» відбувся у Дніпрі. Стрічка розповідає про перші дні облоги Маріуполя. Про людей, які пережили пекло. Фільм виграв «Оскар» у категорії «найкращий документальний фільм», повідомляє про Новини Дніпра сайт Наше Місто.

У річницю трагедії у драмтеатрі Маріуполя у Дніпрі презентували стрічку «20 днів у Маріуполі» на благодійному показі. Режисерський дебют воєнного кореспондента та фотографа Мстислава Чернова одразу отримав «Оскар».

За ці 20 днів знімальна група пережила обстріли, нестачу їжі та відсутність зв’язку. Але навіть у цих реченнях повною мірою неможливо відчути весь той суцільний жах, які задокументувала камера.

І поки росіяни цинічно розповідають про те, що стрічка – фейк і постановка, весь світ оговтується. Бачить. Розуміє. Усвідомлює, що вже третій рік йде повномасштабне вторгення і геноцид українського народу.

Тепер європейський світ ставить собі питання – а хто дасть гарантії, що війна не буде у них за вікном? Чи не стане Україна першою, але не останньою.

Наразі по містах України тривають покази фільму «20 днів у Маріуполі». Проходять вони і в кінотеатрах Дніпра.