Борг населення за воду у місті Дніпро майже 650 млн гривень: Яким чином будуть відключати неплатників

вода и руки

Наразі у Дніпрі загальна сума боргу за водопостачання вже сягає 771 млн грн, з них 645 млн грн — борги саме приватних осіб, повідомляє сайт «Наше Місто».

Ян Майдан, представник КП “Дніпроводоканал” розповів, що найбільший борг, який має власник однієї квартири в нашому місті — понад 220 тис. грн. Дуже часто несумлінні споживачі не розраховуються, посилаючись на воєнний стан, мовляв, платити під час війни не треба.

Втім, уряд надав постачальникам послуг можливість відключати боржників (а не лише позиватися до суду), тож комунальне підприємство «Дніпроводоканал» може нею скористатися. В технічному плані процедура відключення відпрацьована: або відбувається блокування каналізації для споживача-боржника, або — власне припинення водопостачання.

Тож абонентам, які накопичили борги за спожиту воду, варто оперативно залагодити ситуацію,– наголошує представник підприємства Ян Майдан. Приміром, звернутися до КП “Дніпроводоканал” (тел. (056)-719-93-75)та реструктуризувати борг, щоб сплачувати певну суму щомісяця та крок за кроком гасити заборгованість.

Для того, щоб відновити водопостачання після відключення, споживачам треба буде сплатити борг, нараховану пеню (у разі, якщо завершився судовий розгляд — також судові витрати), надати до комунального підприємства документи про сплату та компенсувати власне витрати на підключення.

Також усім споживачам, оселі яких обладнанні водомірами, варто щомісяця передавати відомості про спожиту воду, або контролерам КП «Дніпроводоканал», або через електронні канали комунікацій (вайбер-чат  та ін.).

Якщо власники певної квартири виїхали (приміром, за кордон) та не споживають воду, слід повідомити про це постачальника та передавати навіть “нульові” показники. Зробити це можна на сайті https://vodokanal.dp.ua/, обравши зліва знизу іконку “Передати показники” .

Конт. Тел. КП “Дніпроводоканал” — (056) 719-93-75. Передати показники квартирних приладів обліку води можна за тел. (056) 719-93-86.

 

За матеріалами Наше Місто.