Борис Філатов про регулярні російські обстріли Дніпра: Окупанти повністю зруйнували Придніпровську ТЕС

Міський голова Дніпра Борис Філатов повідомив про повне знищення Придніпровської ТЕС через регулярні російські обстріли Дніпра. Незважаючи на це, місто робить усе можливе, щоб впоратися з цією надзвичайно складною ситуацією, – пише «Наше Місто» з посиланням на «РБК-Україна».

В інтерв’ю для «РБК-Україна» Філатов розповів, що Дніпро зараз відіграє ключову роль у функціонуванні держави та обороні країни. Місто розташоване між трьома фронтами, і тому є важливим транспортним, гуманітарним та медичним хабом, що розуміє і ворог.

Він також зазначив, що змінилася тактика обстрілів: якщо раніше атаки відбувалися вночі, зараз вони відбуваються під час робочого дня, що є воєнним злочином

«Для мене як міського голови дуже знаковим є те, що якщо раніше вони (окупанти, – ред.) обстрілювали вночі, то зараз вони почали обстрілювати під час робочого часу. Раніше людям не давали спати. А зараз люди йдуть на роботу або перебувають на роботі, і під час робочого часу, коли є обстріл – це фактично воєнний злочин. Тому вони ставлять за мету у тому числі залякування людей», – зазначив очільник Дніпра.

 

За матеріалами Наше Місто.