Борис Філатов: "Що б ми не купили, де б ми не купили, як би ми не купили, за якою процедурою ми б це не купили — кожного разу виникає кримінальна справа"

dniprorada__gov__ua_1d023755e026e27dda2c8ae8a5587209_1200x675-1060x596-1-1-1

Міський голова Дніпра Борис Філатов в інтерв’ю Radio NV зазначив, що те, що зараз відбувається,  нагадує йому 2020 рік, коли були міські вибори: “Була така ж сама ситуація: приїжджали цілі буси, наповнені кремезними хлопцями з автоматами, які бігали по водоканалах, і тоді порушили 300 кримінальних справ. У результаті — нуль, жодного обвинувального вироку суду. Вони витрачали кошти платників податків, лякали жінок-бухгалтерів, бігали, заслуховували якісь, не те що сумнівні, а якісь зовсім дивовижні кримінальні справи, наприклад, як я зносив наливайки, і це все заслуховували в Генеральній прокуратурі”, повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

Філатов зауважив, що така ситуація по всій країні, але він перший, хто не боїться “розкрити це нарив”:

“Така ж сама ситуація по всьому місцевому самоврядуванню. Знаєте, навіть математично не може бути такого, щоб усі міські голови крали, і щоб постійно на контрольованих анонімних Telegram-каналах дискредитували міських голів”.
За словами мера Дніпра, він бачив багато за 10 років, але все, що відбувається зараз, вже вийшло за будь-які межі.

“Якщо казати про політичне замовлення, то я не розумію, чого хочуть від мене. Тобто я не веду жодної політичної діяльності. Я працюю кожного дня перед дуже важким опалювальним сезоном. Дніпровська територіальна громада дуже багато допомагає Збройним силам. Але у мене немає конспірології. Проте вже у мене є така теорія, що, можливо, є якийсь російський слід у цьому, тому що фактично все, що вони зараз роблять, зупинило допомогу Збройним силам. Що б ми не купили, де б ми не купили, як би ми не купили, за якою процедурою ми б це не купили — кожного разу виникає кримінальна справа. Вже дійшло до того, що у нас кримінальні справи почали порушувати слідчі райвідділів”.