Борис Філатов взяв участь у 18-й зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES)

IMG_0356

Недавно завершилася 18-та річна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES), яка зібрала сотні учасників із різних країн світу. Учасниками заходу були високопосадовці урядів, дипломати, журналісти, представники наукової спільноти, підприємці та відомі громадські діячі. На цей захід також приєдналися Президент України Володимир Зеленський, перша леді та урядовці країни. Єдиним представником українських міських влад на цій конференції став мер Дніпра, Борис Філатов.

«Потужна промова Президента про важливість морального вибору і відвертий та щемливий виступ Першої леді про те, як нас змінили випробування цієї війни. І досить чіткі та конкретні меседжі від впливових міжнародних персон. Мені ж ця конференція дала ще й важливу нагоду зустріти добрих знайомих – шостого і девʼятого послів США в Україні Вільяма Тейлора та Марі Йованович», — зазначив Філатов, додавши, що досвід тривалої співпраці дозволяє і донині підтримувати звʼязок з послами, тож обоє залишаються щирими друзями Дніпра. 


Крім цього, важливо відзначити, що під час дводенних дискусійних панелей і зустрічей на конференції YES учасники активно обговорювали сучасний стан України під час війни та розглядали можливі шляхи відновлення та зміцнення держави.  Зокрема, від низки впливових міжнародних персон пролунали чіткі меседжі. Так, американський політолог зі Стенфордського університету Френсіс Фукуяма, колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та багато інших в різних формах зауважили, що жодні домовленості з нинішньою росією не гарантуватимуть безпеку ані Україні, ані решті вільного світу.