Борошно, сіль та вода. Як легко приготувати лаваш на пательні за рецептом шеф-кухаря Клопотенка

лаваш

Лаваш повинен завжди бути вдома, адже він виручить і допоможе приготувати щось смачненьке. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував приготувати його в домашніх умовах - на пательні. Знадобиться лише борошно, сіль та вода, повідомляє Gorsovet.

Секрети приготування лаваша:

  • Ретельно вимісіть тісто. Не полінуйтеся витратити на це хоча б хвилин 5, щоб воно було максимально однорідним та еластичним.
  • Після того, як розділите тісто на шматочки, акуратно підгорніть кожен, ніби робите малесенький хлібчик. Ця процедура наситить тісто киснем і лаваші вийдуть з невеличкими пухирцями, ніби у тісті є сода або кефір.
  • Якщо хочете похрумкати, їжте лаваші гарячими, вмочуючи у соуси. А як плануєте щось у них загорнути, складіть їх один на одний та накрийте рушником чи обгорніть плівкою. Через деякий час вони стануть м’якшими.


Інгредієнти: 

  • 450 г борошна (+для підпилу)
  • ½ ч. л. солі
  • 250 г теплої води

Покроковий рецепт: 

Крок 1
У мисці змішайте 450 г борошна з ½ ч. л. солі та 250 г теплої води. Спочатку перемішайте ложкою, а далі вимісіть руками. Тісто має бути пружним. Обгорніть його харчовою плівкою та залиште відпочити на 20 хвилин.
 
Крок 2
Підпиліть робочу поверхню чи дошку борошном та викладіть тісто. Розділіть його на 12 однакових шматочків, по 50-60 г кожен. Обімніть та підгорніть кожен шматочок, сформувавши кульку.
 
Крок 3
Кожну частину тіста дуже тонко розкачайте. Діаметр робіть приблизно такий, як пательня, на якій плануєте готувати.
 
Крок 4
Розігрійте пательню без олії та підсушіть лаваші по хвилині з кожного боку. Викладіть лаваші один на одного на тарілку та дайте охолонути.