Британська розвідка пояснила важливість військової бази під Джанкоєм, яка вибухала цілу добу

MyCollages - 2022-08-16T093617.627

Вибухи на військових складах під Джанкоєм тривали понад добу. Розриви боєприпасів закінчилися лише вранці середи, 17 серпня. Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на місцеві паблики.

У Міноборони рф вибухи, які розпочались на військових складах вранці вівторка, 16 серпня, назвали диварсією. Через них з населених пунктів на прилеглій території організували евакуацію населення.

Британська розвідка у своїй доповіді каже про вибухи не лише під Джанкоєм, але й у Гвардійському, де за попереднями даними вибухнула військова казарма (росія цей вибух офіційно не підтверджувала).  

У Джанкої і Гвардійському розташовані два найважливіші російські військові аеродроми в Криму. Джанкой також є ключовим автомобільним і залізничним вузлом, який відіграє важливу роль у постачанні російських операцій на півдні України.

Причина цих інцидентів і масштаби збитків поки що не зрозумілі, але російське командування, швидше за все, буде дедалі більше стурбоване очевидним погіршенням ситуації з безпекою в Криму, який є тиловою базою для окупантів, - йдеться у повідомленні.

розвідка

Раніше ми писали, як вибухи на півострові впливають на хід війни.