Британська розвідка пояснила важливість військової бази під Джанкоєм, яка вибухала цілу добу

Вибухи на військових складах під Джанкоєм тривали понад добу. Розриви боєприпасів закінчилися лише вранці середи, 17 серпня. Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на місцеві паблики.

У Міноборони рф вибухи, які розпочались на військових складах вранці вівторка, 16 серпня, назвали диварсією. Через них з населених пунктів на прилеглій території організували евакуацію населення.

Британська розвідка у своїй доповіді каже про вибухи не лише під Джанкоєм, але й у Гвардійському, де за попереднями даними вибухнула військова казарма (росія цей вибух офіційно не підтверджувала).  

У Джанкої і Гвардійському розташовані два найважливіші російські військові аеродроми в Криму. Джанкой також є ключовим автомобільним і залізничним вузлом, який відіграє важливу роль у постачанні російських операцій на півдні України.

Причина цих інцидентів і масштаби збитків поки що не зрозумілі, але російське командування, швидше за все, буде дедалі більше стурбоване очевидним погіршенням ситуації з безпекою в Криму, який є тиловою базою для окупантів, - йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, як вибухи на півострові впливають на хід війни.