Британська розвідка проаналізувала події на південному напрямку фронту 

IMG_20220830_100548

Високоточні удари української армії на півдні заважають забезпеченню росіян, - так характеризує контрнаступ ЗСУ британська розвідка. Про це повідомляє Gorsovet.

Так, у новому зведенні сказано, що вранці 29 серпня кілька бригад ЗСУ посилили артилерійських вогонь. А високоточні удари українських військових заважають російському забезпеченню. Однак масштаби досягнень української армії поки неможливо підтвердити - зазначають британці.

IMG_20220830_100601_157

Разом з тим, з початку серпня Росія доклала значних зусиль задля посилення своїх позицій на західному березі Дніпра в районі Херсона. 49-а загальновійськова армія Південного військового округу, швидше за все, була посилена компонентами 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу, - вважають у Британській розвідці. Це означає, що більшість підрозділів навколо Херсона, ймовірно, не укомплектовані особовим складом та залежать від крихких шляхів постачання через поромні переправи та понтонні мости через Дніпро.

Інтеграція підрозділів ПВО (Південногого військового округу) та СВО (Східного військового округу) передбачає значну реорганізацію російських сил в Україні. Існує реальна ймовірність того, що Росія зробила кроки щодо раціоналізації кількох напівнезалежних оперативних командувань, які сприяли її неефективним діям на початку вторгнення - сказано у зведенні.

На думку британців, якщо Україні вдасться провести тривалі наступальні операції, згуртованість цієї неперевіреної структури, ймовірно, стане ключовим фактором сталості російської оборони на півдні.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині ніч знову була з тривогами та обстрілами: з`явились фото з місць трагедії.