Pink Floyd зібрали півмільйона фунтів стерлінігів для України. Допомогла пісня про червону калину

Гілмор

Спільне виконання української пісні "Ой, у лузі червона калина" (в англійському варіанті "Hey, Hey, Rise Up") з солістом групи "Бумбокс" Андрієм Хливнюком й дозволило  рок-групі Pink Floyd зібрати 500 тисяч фунтів стерлингів ( понад 22 мільйонів гривень) для України. Про це повідомляє  Gorsovet з посиланням на українську службу ВВС 

Лідер Pink Floyd Девід Гілмор повідомив про це на своїй сторінці в фейсбуці.Він вказав, що слухачі пожертвували понад 450 тисяч фунтів стерлінгів на пісню Hey, Hey, Rise Up, записану 30 березня разом із Хливнюком.До цієї суми учасники Pink Floyd Девід Гілмор і Нік Мейсон додали власні кошти, збільшивши суму до 500 тисяч фунтів.

Пінк флойд

Зібрані кошти планується розподілити між такими організаціями, як медичний добровольчий батальйон "Госпітальєри", фондами "Восток SOS", "Київ волонтерський" та "Лівий берег"

"Чудово відчувати, що ви можете зробити свій внесок у якусь із цих благодійних організацій. Подивимось, що ще ми можемо зробити цієї зими", - написав Гілмор.

Сингл зробили у березні 2022 року. Це був перший музичний твір, записаний гуртом після 1994 року, коли вийшов альбом The Division Bell.У "Hey, Hey, Rise Up" Pink Floyd аранжували українську пісню "Ой у лузі червона калина", яку заспівав український співак Андрій Хливнюк із гурту "Бумбокс".

Хливнюк

Музиканти Pink Floyd закликали друзів та колег продовжувати жертвувати гроші, щоб допомогти українцям пережити зиму.

 Раніше ми писали про те що пісня  "Ой у лузі червона калина" у виконанні Андрія Хливнюка визнана Гімном українського спротиву