Будьте пильні: у Дніпрі з'явився новий різновид телефонного шахрайства

мошенники

У Дніпрі з'явився новий різновид професійного телефонного шахрайства по заміні сім-карти, повідомляє Gorsovet.

Викладаємо текст клієнтки з її дозволу. Будь ласка, будьте пильні!

Любі друзі!
В ці непрості часи у мене сталася неприємність - телефонні шахраї. І так, я попалася.
Поділюсь, як саме, щоб і ви знали про можливі схеми.
Але спочатку спробую коротко проаналізувати, чому таке зі мною (зі мною!контролюючою, розумною, обізнаною)сталося (теж корисна інформація для всіх, як на мене):
1. Ослаблені психологічні захисти. Бо немає сил, бо є страшенна втома від всього, бо три дні намагалася зварити борщ чи помити голову, вистежуючи наявність світла
2. З першого випливає друге - підвищена вразливість, особливо до таких тем як зв'язок, інтернет, можливість нормально працювати
3. Недостатня компетентність в деяких питаннях (я не розуміла, як технічно працюватиме те, що мені пропонували шахраї, але звучало все дуже професійно і чітко (я повірила, що вони розбираються в цьому краще)
4. Дуже сильне бажання от прям хараз отримати те, про що думаєш день і ніч...
А тепер суть.
Мені телефонує чоловік і представляється службою підтримки Київстар. Я не мала бажання говорити, але він запитав, чи немає у мене проблем з мобільним зв'язком. Це питання змусило мене продовжити розмову ( ні, ну дійсно, може щось важливе скажуть).Я сказала, що під час відключень світла проблеми є.
Далі чоловік мені каже :"Мы вирішили цю проблему. Ми під'єднуємо наших абонентів до резервної вишки. Тепер ваше підключення до неї буде відбуватися автоматично при зникненні зв'язку і проблем зі зв'язком і мобільним інтернетом не буде ніколи. Для цього треба здійснити операцію по звміні сім-карти. Ваш номер лишиться тим же, просто у нього буде інший статус, що дозволить приєднати вас до резервної вишки"
Це майже дослівний текст. Говорився він дуже ввічливо і грамотно. Чоловік сказав мені ввести довгий код і попередив, що зараз прийде смс від київстара, він передзвонить мені через 2 хвилини і я маю продиктував йому код, який буде в смс.
Я роблю все. В той момент я вірю, що от зараз я вирішу всі свої проблеми. І головне - нічого з особистих даних я наче не називаю, отже - все норм.
Ага, нічого! Крім свого номеру телефону, який от просто зараз "віддаю шахраям". Вони просто заблокували мою сімкарту, а номер мій використали, щоб залізти в усе - в приватбанк, в монобанк, в пошту...Я не знаю, як саме це робиться. Прикріплюю смс, які приходили від київстар.
Все виглядало так, ніби я сама ліквідую свою сім-карту і роблю нову за своїм номером.
Це все робилось хвилин 10, в цей час шахрай тримав мене на зв'язку, просив "згенерувати код абонента" - будь які 4 цифри. І на кожний мій варіант говорив "такий вже є"(пінкод у нього не підходив, що ж не ясно!). З моїх відповідей він щось таки "нагенерував" і тут дзвінок обірвався і мобільний зв'язок у мене зник.
Я побігла додому, де є вайфай.
Мені почали приходити запити з привату про зняття грошей, я все скасовувала, але було вже пізно....Без мобільного зв'язку я не можу ні заблокувати карту, ні змінити пароль!!
Тут "вишенька на торті" - пропадає світло. І у мене немає нічого - ні зв'язку, ні інтернету. Далі я побігла у відділення Привату. Та далі вже не цікаво. За кілька хвилин ті пі@₴&аси зняли майже 50 тисяч грн. І 5000 в монобанку.
А, ну і наостанок, увага! (тільки не смійтесь дуже, бо мені самій трохи смішно з себе, але це тільки підтверджує, що пильність моя на нулі....) :
Товаріщ шахрай дзвонив мені з номеру 066.
Служба Київстар, ага.
З Водафонівського номеру   
Бажаю всім ніколи не розчаруватися у власній стійкості до таких випадків."

321444516_1830650287289760_5812194070316330167_n

Раніше ми писали, На Дніпропетровщині судитимуть зрадника, що здавав ворогу позиції ЗСУ.

Новомосковщина втратила ще одного Героя