«Це буде новий імпульс партнерства для різних міст України та Італії»: Філатов розповів про результати зустрічі з мером Мілана  

IMG_1654

Під час своєї робочої поїздки до Італії, міський голова Дніпра Борис Філатов провів зустріч із мером Мілана Джузеппе Салою. Участь у зустрічі взяв також почесний консул республіки у Дніпрі, Андрій Здесенко. Сторони обговорили можливості та перспективи співпраці та подальшого розвитку партнерства між містами.

«Це місто величезних амбіцій, яке хоче буде взірцем співробітництва між місцевим самоврядуванням Італії та України. Мілан хоче дати політичний сигнал усім італійським муніципалітетам щодо допомоги українським містам. Йдеться не лише про Дніпро. Це буде новий імпульс міжмуніципального партнерства для різних громад обох країн. Щоб підтримка дійшла до якомога більшої кількості людей», — прокоментував Філатов результати зустрічі.

Борис Філатов також повідомив, що вже розглядаються варіанти отримання Дніпром ряду комунальних технічних засобів із Мілана. Водночас, обговорюючи проблему реєстрації гуманітарної допомоги від іноземних громад в Україні, мер Дніпра вказав, що через довоєнні екологічні стандарти міста зараз втрачають значні ресурси, які намагаються надавати міжнародні партнери.

«Шановним депутатам та членам уряду варто було б вирішити це питання. Бо через ці прискіпування ми втрачаємо ресурси та виглядаємо щонайменше дивно. Країна у стані війни відмовляється від безкоштовної допомоги, бо «викиди не відповідають стандартам ЄВРО-5», — додав він.

У найближчі дні мер Дніпра проведе у Мілані ще низку зустрічей з представниками тамтешнього муніципалітету — зокрема, у транспортній галузі. Також Філатов уже анонсував роботу над іншим кейсом міжмуніципального співробітництва зі ще одним надпотужним містом країни Євросоюзу.