Центри соціальної підтримки доглядають за довкіллям у Дніпрі

IMG_20230406_100221_029

У Дніпрі працівники центрів соціальної підтримки не залишились осторонь та зробили свій вклад у покращення довкілля. 

У сюжеті телеканалу "ДніпроTV" розповіли, яку роботу провели працівники соццентрів і які рослини тепер прикрашають їхні території.

Центри «Обійми» та «Барвінок» активно готуються зустрічати весняно-літній період. До садових робіт долучились обидва колективи, які вже довго чекали на сонячний день. Кожен працівник вважає необхідним доглядати за довкіллям, а також вони мають спільну ідею й мету.

«Ми чекаємо на перемогу і чекаємо, щоб діти повернулися сюди. Бо ми їх дуже любимо та сумуємо за ними. Ми насадили кущі, п’ять дерев і багато-багато квітів. Щоб було насправді квітуче подвір’я, щоб діти раділи, раділи кожному кустику і кожній квіточці», – каже завідувачка господарством Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми» Лідія.

Також підрізали старі кущі, щоб рослини скоріше заквітли новими молодими бруньками. Водночас зібрали все старе листя. Ґрунт у кожній клумбі підготували до висадження жасмінну та нарцису.

«У всьому світі боряться за екологічні права. Тобто у всьому світі про це говорять. Про те, як потрібно висаджувати та чому потрібно висаджувати дерева, чому потрібні такі заходи, як прибирання в лісах, в полях. Для того, аби наша екосистема все ж таки змогла нам допомогти жити. Так як дерева, квіти – це все кисень, це здоров’я», – пояснює виконуюча обов’язків директора Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Барвінок» Марія Атрошкіна.

Робітники впевнені, вони роблять великий вклад у майбутнє не лише міста, а й країни, бо Україна – квітуча.