Черговий по місту перевірив пункт незламності та готовність станцій водовідведення й насосної до будь-якої надзвичайної ситуації

photo_2023-11-10_16-23-35

Лівобережна насосна станція у Дніпрі, яка забезпечує понад 15 тисяч мешканців та перекачує близько 2 тисяч кубометрів води щодня, виконує свою функцію з великими запасами готовності. Побудована ще у 1980 році, у 2020-му році насосне обладнання та перетворювачі частоти були оновлені.


"Протягом трьох років ці насоси продемонстрували високу ефективність та повністю виконують свої завдання. Вони виробництва відомої італійської фірми і є найкращими в Дніпрі. Ми також підготувалися до можливих надзвичайних ситуацій, встановивши генератор потужністю 65 кВт на станції та проведши навчання персоналу з автономного перемикання станції для подальшої роботи насосного обладнання", - заявив Максим Сідєков, начальник дільниці підвищувальних насосних станцій.


Всі міські станції продовжують готуватися до зими. Директор КП "Дніпроводоканал" Юрій Гамазинський підкреслив, що практично всі насосні станції обладнали альтернативними джерелами енергії, проведені всі необхідні випробування, і робота в цьому напрямку триває.


Він також перевірив станцію водовідведення, яка обслуговує більшу частину лівобережжя та приймає стоки від 30 тисяч мешканців. Реконструкція та оновлення обладнання на станції дозволяють швидше та ефективніше виконувати необхідну роботу.

"Ми облаштували станцію для можливих надзвичайних ситуацій, встановивши дизельний генератор потужністю 110 кВт для безперебійної роботи. Альтернативні джерела енергії також розміщені на інших станціях для надійного викачування стоків з будинків дніпрян", - додав Юрій Гамазинський.


Директор також проінспектував пункт незламності по вул. Ю. Залюбовської, 7, забезпечений усім необхідним для мешканців у випадку надзвичайних ситуацій.