Черговий по місту перевірив, як триває ремонт тротуарної зони на вул. Калиновій та облаштування пункту незламності

PK9MkOzowxq9kOsFtzd1

Велодоріжки та зона відпочинку — з урахуванням інклюзивності. Усе це незабаром зʼявиться на вул. Калиновій (на ділянці від вул. Янтарної до вул. Зразкової). Зараз оновлюють аварійне тротуарне покриття. Адже там незадовільний стан асфальту на  пішохідних зонах. До того ж замала ширина тротуару, на якому ще зустрічаються перешкоди у вигляді тролейбусних опор.

«Цей мікрорайон має щільну багатоповерхову забудову та розвинену інфраструктуру, що сприяє великому трафіку пішоходів. Тож для початку тут все оглянули геодезисти, вирішили через звуження проїзної частини розширити тротуар. Це надасть змогу не лише улаштувати пішохідний прохід, а ще й зробити велодоріжки. Також тротуарну плитку ми вкладемо з урахуванням інклюзивності, що є важливим моментом у такий час. Загалом ця ділянка протяжністю близько 730 метрів. Ми влаштуємо з обох сторін по 2,5 м велодоріжки. А загальна площа саме пішохідної зони та зон відпочинку — близько 9 тисяч метрів квадратних. Тротуарна плитка матиме різні кольори, і це додасть нових фарб цьому району», — розповів заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Дмитро Коробов. 

Щодо перекриття проїзду, то його не буде. Адже комунальні служби  працюватимуть цілодобово. Роботи, які потрібно проводити на проїжджій частині, робитимуть вночі. 

«Цей ремонт – яскравий приклад  комплексного підходу, який ми впровадили у Дніпрі. Адже до оновлення цієї ділянки залучатимуть КП «Міськзеленбуд» та КП «Міськсвітло», які проведуть ревізію зелених насаджень та освітлення, а КП «УРЕА» відремонтує зливову каналізацію та дощоприймачі. Крім цього, залучать і КП «Транспортна інфраструктура міста», фахівці якого перенесуть опори з тротуарної частини та улаштують зупинкові комплекси. Подібні роботи тривають і на площі Соборній, тож можемо сказати, що цьогоріч ми комплексно оновили дві тротуарні зони у Дніпрі», — розповів директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Олексій Самілик, який 8 липня є черговим по місту. 

Він також перевірив пункт незламності, який розташований в укритті гімназії № 63 (вул. Янтарна, 71-А). 

«Наш пункт незламності забезпечений усім необхідним обладнанням: є питна та технічна вода, генератор, розетки. Усі мешканці району під час відключень світла можуть сміливо приходити і тут підзаряджатись та чекати, поки у їхній квартирі з’явиться світло», — розповіла директорка гімназії № 63 Оксана Лукомець. 

«Цей пункт розрахований на 598 людей. Ми перевірили наявність генератора та дизельного палива, наявність та кількість теплових пушок, питної води та аптечок. Окрім цього тут обладнана дитяча зона, зона для сповивання немовлят, місця для відвідувачів з домашніми тваринами. Пункт забезпечений всім необхідним у достатній кількості. Це дуже добре, що місто турбується, аби під час вимкнень світла дніпряни могли  десь підзарядити свої гаджети», - підсумував Олексій Самілик.