Черговий по місту перевірив, як триває встановлення генераторів, які Дніпро отримав від Японії

hMLjSts1J12x4XGbgHw1

Дніпро продовжує підготовку до нового опалювального сезону. Розпочали її одразу як завершили минулий. 

Нині по місту триває встановлення генераторів, які Дніпро отримав від Японії, на теплорозподільчих пунктах та у котельнях. Наше місто вкотре демонструє успішний приклад міжнародного муніципального співробітництва. 

Завершують монтаж обладнання в одній із котелень Центрального району Дніпра. Вона опалює три житлові будинки. Ще один генератор вже повністю встановили та перевірили на іншій котельні, яка опалює два житлові будинки та дитячий садочок. 

«Під кожен генератор ми готуємо спеціальний майданчик, а також огорожу, яка убезпечить його від вандалізму. Генератори запускаються швидко, гарно працюють, а головна перевага, що їм не страшний ані дощ, ані сніг. Встановлення цих генераторів — від будівництва майданчика і до пусконалагоджувальних робіт — займає близько тижня», — розповів начальник теплової дільниці № 3 КП «Теплоенерго» Дніпровської міськради  Геннадій Плахтій. 

«Саме ці генератори КП «Теплоенерго» отримало завдяки японській системі міжнародного співробітництва (JICS). На сьогодні Дніпро вже має від Японії 217 таких генераторів. Ми змогли встановити близько пів сотні. Інші ж плануємо  змонтувати до кінця року. Тобто таким чином будинки, школи, садочки, лікарні зможуть за будь-яких ситуацій отримувати тепло та мати комфортні умови. Це один із етапів підготовки до наступного опалювального сезону. Щодо самих генераторів, то вони не те, що гарні, вони дуже круті. Це японські генератори, які ефективно працюють та вже себе гарно показали», — розповів директор КП «Теплоенерго» Дніпровської міської ради Андрій Клименко, який 19 червня чергує по місту.